22.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 14 listopada, 2024
NaslovnicaSportOTVORENO PRVENSTVO DUBROVNIKA U ATLETICI Na Lapadski stadion dolaze mnogobrojni svjetski prvaci

OTVORENO PRVENSTVO DUBROVNIKA U ATLETICI Na Lapadski stadion dolaze mnogobrojni svjetski prvaci

Atletski klub Dubrovnik u subotu 19. listopada 2024. godine s početkom u 12.30 h na stadionu u Lapadu organizira 6. po redu Otvoreno prvenstvo Dubrovnika u atletici.

Natjecanje je i ove godine uvršteno u kalendar Hrvatskog atletskog saveza, međunarodnog je karaktera sa preko 700 natjecatelja iz 5 zemalja koji će se natjecati u 74 discipline u svim uzrasnim kategorijama.   

“Napominjemo kako će ove godine na natjecanju nastupiti neki od najboljih hrvatskih atletičara sa državnim i svjetskim medaljama, kao i djeca s teškoćama u razvoju koja redovito treniraju u našem klubu.

Na natjecanje nam iz Osijeka dolazi Mia Wildsvjetska viceprvakinja u disciplini 100 m prepone kao i Marko Čeko – aktualni prvak Hrvatske na 100 i 200 metara, te skoku u dalj. Marko je jedan od rijetkih Hrvata koji je preskočio 8 metara, pridruživši se legendama  poput Ergotića, Aračića i Prugovečkog.

Na Lapadskoj šljaci nastupit će Jana Koščak – svjetska prvakinja u sedmoboju te višestuka prvakinja Hrvatske u nekoliko disciplina. Jana nam dolazi zajedno sa svojim trenerom i ocem Patrikom Koščakom te aletičarem Rokom Farkašem – svjetskim prvakom u skoku u dalj do 20 godina te također višestrukim prvakom Hrvatske i državnim rekorderom u mnogim trkačkim disciplinama i skoku u dalj.

Od ostalih atletičara valja istaknuti i Vojvodić Matiju, najboljeg juniora Crne Gore koji je na Državnom Prvenstvu za juniore osvojio 6 zlatnih medalja, a vlasnik je i 9 Crnogorskih rekorda. Dubrovnik će mu biti posljednje kontrolno natjecanje pred Svjetsko školsko prvenstvu u Bahreinu.

Iz Bosne i Hercegovine između ostalih nam dolaze nam vrhunski sprinteri – Bakir Musić – višestruki prvak države te Edhem Vikalo.  

Pozivamo sve da podrže ove vrhunske sportaše kao i sve ostale sudionike ovog vrhunskog atletskog natjecanja!”, poručili su iz AK Dubrovnik.

foto:ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE