18.2 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 7 listopada, 2024
NaslovnicaKulturaBAŠTINA KOJA POVEZUJE - edukativna pješačka tura kroz Radovčiće

BAŠTINA KOJA POVEZUJE – edukativna pješačka tura kroz Radovčiće

Predavanje „Tragovima Dubrovačke Republike“, u organizaciji Ogranka Cavtat Dubrovačkih knjižnica, održala je 6. listopada magistrica edukacije hrvatskog jezika i književnosti te magistrica edukacije povijesti umjetnosti, Lucija Ljubić Drašković. Događanje je u okviru Dana europske baštine i teme „Baština koja povezuje – kulturne rute i mreže“.

U prvom dijelu predstavljena je graditeljska baština, odnosno povijest, razvitak i današnje stanje izgrađenih vlastelinskih posjeda u Konavlima koji su često osim gospodarske imali i ladanjsku funkciju. U drugom dijelu predavanja prisutnima je na primjerima odabranih dubrovačkih književnika pojašnjen utjecaj ladanja u Konavlima na njihova djela te utjecaj dubrovačke vlasti na usmenu, narodnu književnost Konavala.

Edukativna pješačka tura kroz mjesto Radovčići predviđena je u nedjelju, 13. listopada. Tura kreće u 16:30 sati, a okupljanje je ispred Doma kulture na Radovčićima. Predviđen je obilazak triju stranjeva i dvaju ladanjsko-gospodarskih kompleksa građenih u vrijeme Dubrovačke Republike. Dubrovačke knjižnice mole sve zainteresirane da prate obavijesti na stranicama Knjižnice jer pješačka tura će ovisiti o vremenskim prilikama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE