16.9 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 7 listopada, 2024
NaslovnicaKultura"Lero" nastupio u Puli u Kazalištu Dr. Inat

“Lero” nastupio u Puli u Kazalištu Dr. Inat

Studentski teatar Lero sudjelovao je na jubilarnom 30. Međunarodnom kazališnom festivalu u Puli s predstavom „Toliko o pticama“ u režiji Davora Mojaša.

Ovogodišnje jubilarno izdanje PUF-a održava se pod sloganom 30. godina kazališnih preobrazbi. Nakon uspješnog nastupa na 75. Dubrovačkim ljetnim igrama, Lero se predstavio izvedbom svoje predstave „Toliko o pticama“ na ovom festivalu alternativnih kazališta i nezavisnih produkcija koji je okupio umjetnike iz Francuske, Mađarske, Engleske, Češke, Brazila i Hrvatske s raznovrsnim programima kazališnih predstava, scenskih projekata, performansa, umjetničkih instalacija, predstavljanja knjiga i izložbi.

Završnog festivalskog dana 6. listopada 2024., nakon performansa Siniše Labrovića, Lerovci su prikazali svoju predstavu na sceni Kazališta Dr. Inat i tako zaključili ovogodišnje izdanje ovog pulskog kazališnog festivala.

O predstavi

Predstava Toliko o pticama preuzima naslov pjesme Milana Milišića iz 1972., a posvećena je dugogodišnjim prijateljima i suradnicima.

“Uspomene se ne mogu, kao ljudi, odseliti negdje i ne vratiti se. U ovom Gradu one žive u svakom uzdahu onih preostalih. U koracima koji su sve kraći i sve sporiji. Tišini u kojoj su skriveni i utihnuli. Među kamenim venama i pitarima punim čerošpanja i bosiljka. Golubova je sve više, a sve je manje onih koji ih hrane…” – Davor Mojaš

„U miru malih gradova obično je sve prazno i u glavama i na ulicama. Gotovo se nitko tamo ne koristi tim divnim slobodnim vremenom i tom nenaplativom dokolicom… U malim gradovima duh, povlačenjem i samoćom, dobiva ono što gubi u društvu. Tko se s drugima pravi da je slijep, riskira da pokvari vid, a tko stalno sluša druge kako bulazne, u opasnosti je da i sam iskvari moć rasuđivanja.“

Tomo Basiljević, Bilješke o malim gradovima i malim državama

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE