18.8 C
Dubrovnik
Subota, 5 listopada, 2024
NaslovnicaLifestyleFestival "Taste the Mediterranean" u Hotelu Excelsior

Festival “Taste the Mediterranean” u Hotelu Excelsior

U hotelu Excelsior Dubrovnik uspješno je završio festival “Taste the Mediterranean”, koji je oduševio ljubitelje gastronomije i kulturne scene. Dvodnevni festival okupio je vrhunske kuhare, glazbene zvijezde i posjetitelje koji su uživali u jedinstvenom spoju mediteranske kuhinje i glazbe.

Festival “Taste the Mediterranean jedinstveni je događaj posvećen promicanju mediteranske prehrane, kulture, tradicije i načina života koji su se oblikovali kroz stoljeća. Svake godine, Festival privlači sve veći broj posjetitelja i turista te postaje nezaobilazno okupljalište međunarodnih stručnjaka iz područja hrane i pića, chefova, proizvođača, nutricionista, novinara, kao i svih zaljubljenika u mediteransku kuhinju.

Ovaj festival nudi savršen prostor za razmjenu iskustava, stvaranje poslovnih kontakata i promociju destinacija. Kao kulturni i gurmanski događaj, festival predstavlja različite aspekte mediteranske prehrane kroz bogat program koji uključuje radionice, izložbe, okrugle stolove, mediteranske večere, kulinarske prezentacije, vinske degustacije i mnoge druge aktivnosti.

U sklopu festivala Taste the Mediterranean u hotelu Excelsior, održana su i dva izuzetna masterclassa. Prvi je vodio chef Damiano Nigro, koji je demonstrirao sofisticirane tehnike pripreme rižota, pružajući prisutnima uvid u tajne savršenog spoja sastojaka i tekstura. Drugi masterclass održao je chef Ippei Uemura, koji je otkrio posebne tehnike pripreme ribe, uključujući i drevne japanske ribarske metode koje su  oblikovale njegov pristup kuhinji. Oba masterclassa pružila su jedinstvenu priliku za učenje od vrhunskih stručnjaka i uživanje u bogatstvu kulinarskih tradicija.

Dvije večere bile su prava kulinarska čarolija, svaka na svoj način.

Prve večeri, festival je otvoren kulinarskom suradnjom renomiranog chefa Damiana Nigra i domaćeg majstora kuhinje Mate Matića, koji su zajedno pripremili nevjerojatan meni, oslanjajući se na tradiciju mediteranske kuhinje s modernim pristupom.

„Iskustvo je bilo zaista izvanredno! Chef Damiano Nigro je vrhunski kuhar s bogatim iskustvom, koji je radio u brojnim Michelinovim restoranima, od kojih neki imaju dvije ili tri zvjezdice. Imati priliku surađivati s njim bilo je pravo zadovoljstvo, jer smo iz prve ruke vidjeli njegov jedinstven pristup kuhanju. Njegov način rada s namirnicama i tehnika pripreme bili su potpuno drugačiji od onoga na što smo navikli. Osim toga, njegova strast, posvećenost i posebna pažnja prema svakom detalju, kao i način na koji prezentira jela, ostavili su snažan dojam. Stvarno smo zahvalni što smo imali priliku učiti i od njega i od chefa Ippeia Uemure i doživjeti nešto ovako posebno.”  izjavio je Mate Matić, chef restorana Vapor.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE