17.8 C
Dubrovnik
Subota, 5 listopada, 2024
NaslovnicaKultura"Arkulin" Marina Držića premijerno na daskama KMD 4. listopada

“Arkulin” Marina Držića premijerno na daskama KMD 4. listopada

„Arkulin“ Marina Držića, novi premijerni naslov u režiji Marine Pejnović predstavljen je na današnjoj konferenciji za medije u foajeu Kazališta Marina Držića, a uz redateljicu Marinu Pejnović sudjelovali su i glavni glumci u predstavi, Maro Nejašmić Banić i Angela Bulum.

Redateljica je istaknula kako joj je „Arkulin“ upravo jedno od najdražih djela, ali kako je nedovršen jer mu nedostaje prvi čin, predstavlja i veliku odgovornost za redatelja da ga smisli i završi. Dodala je i kako je predstava kroz prva tri čina klasična commedia dell’arte, dok u posljednjem činu ona postaje commedia erudita.

Istaknula je kako je „Arkulin“ postavljen na groblju kako bi naglasila da gledamo ples mrtvaca koji ni u smrti ne odustaju od materije, te kako bi se naglasila upravo njezina nebitnost.

Držićev „Arkulin“ premijerno će biti izveden u petak, 4. listopada u 20 sati na Velikoj sceni.

Reprizne izvedbe su 5. i 31. listopada te 2. studenog. U predstavi glume : Arkulin – Marijan Nejašmić Banić, Vukava – Angela Bulum, Ančica -Glorija Šoletić, Viculin -Antonio Agostini, Marić – Bojan Beribaka, Vlah – Kučivrat Hrvoje Sebastijan, Milica Izmira Brautović, Milov – Boris Matić, Kotoranin – Nika Lasić, Kandžiljer – Nikola Radoš, GRK ALBANEZ (GLAS) Mirej Stanić, Negromant – ansambl.

Foto: Vedran Jerinić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE