16.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 2 listopada, 2024
NaslovnicaVijestiVesna Barišić dobitnica je književne nagrade biblioteke Albatros za svoju zbirku kratkih...

Vesna Barišić dobitnica je književne nagrade biblioteke Albatros za svoju zbirku kratkih priča

Jubilarna, 30., književna nagrada biblioteke Albatros ide u ruke Vesne Barišić iz Dubrovnika za zbirku kratkih priča pod nazivom “Ispričat ću ti priču”. Na natječaj je ove godine pristiglo 20 radova, a prosudbeno povjerenstvo najboljim je ocijenilo ovu zbirku koja prezentira Domovinski rat i njegove sudionike na jedan drugačiji način.

– Povjerenstvo ustvrđuje kako se radnja njezinih pripovijedaka rastvara brutalnošću skandinavskih krimi serija, a i otvoreni krajevi kao da jamče novu sezonu – u ovom slučaju novu priču – povezljivošću koja uobičajenom značenju zbirki pripovijedaka daje posve novo značenje – objavili su s Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.

-Zbirka kratkih priča Ispričat ću ti priču prezentira Domovinski rat i njegove sudionike na jedan drugačiji način, gledajući iz perspektive postratnog promatranja njegovih sudionika, kao i njihovih osobnih trauma, ali i trauma autorice i njene obitelji- stoji u objašnjenju.

Vesna Barišić, rođena je 1965. u Dubrovniku, gdje i danas živi i radi. Diplomirani je inženjer cestovnog prometa, većinu radnog vijeka je provela u Ministarstvu unutarnjih poslova RH. Blagoglagoljivost, ljubav za poviješću i očaranost rodnim gradom rezultirale su današnjim poslom turističke vodičice, ne samo turista i posjetitelja Dubrovnika, već i sugrađana za koje osmišljava ture o temama iz povijesti rodnog grada.

Izvor: vgdanas.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE