17.8 C
Dubrovnik
Utorak, 1 listopada, 2024
NaslovnicaVijesti„Da se ne zaboravi“ – 33. obljetnica početka napada na Grad

„Da se ne zaboravi“ – 33. obljetnica početka napada na Grad

Komemorativnim programom „Da se ne zaboravi“ Grad Dubrovnik uz Udrugu hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rada Dubrovačko-neretvanske županije i ove godine obilježava 1. listopada 1991. godine, dan kad je prije 33 godine započela agresija na Dubrovnik. Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i prigodnim programom odana je počast svim poginulim braniteljima i stradalim civilima u Domovinskom ratu. Vijence su položili gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić te pročelnici gradskih upravnih tijela i vijećnici Gradskog vijeća. 

„Trideset tri godine nakon sjećamo se 1. listopada 1991. godine, dana kad je grad Dubrovnik napadnut s kopna, mora i iz zraka. Prisjećamo se herojstva dubrovačkih branitelja. Prisjećamo se civilnih žrtava. Posebno se prisjećamo djece poginule u Domovinskom ratu. Ovim činom im odajemo trajno poštovanje, ali istovremeno njegujemo kulturu sjećanja. Konstantno govorimo kako našu djecu trebamo učiti da pamte, a ne i da mrze jer je pamćenje alat, a mržnja golem teror“, istaknuo je gradonačelnik Franković.

Na gradskom groblju Boninovo položeni su vijenci i upaljene svijeće kod Spomen križa, a program je nastavljen prigodnim programom učenika osnovnih škola u crkvi Male Braće i polaganjem vijenaca uz molitvu na Srđu. Svim poginulima na moru odat će se počast spuštanjem vijenaca u more s broda Tirene u luci Gruž u 18 sati. Također u 18 sati Gradska glazba Dubrovnik nastupit će ispred Crkve sv. Vlaha. Sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu služit će se u Crkvi Male braće s početkom u 19 sati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE