20.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 29 rujna, 2024
NaslovnicaVijestiQueen Anne - novi luksuzni brod za turistička krstarenja kompanije Cunard Line...

Queen Anne – novi luksuzni brod za turistička krstarenja kompanije Cunard Line po prvi put u Gružu

U grušku luku jutros je po prvi put uplovio Quuen Anne, najnoviji luksuzni brod kompanije Cunard Line, dug preko 300 metara, koji može primiti nešto manje od 3 tisuća putnika i preko 1200 članova posade.

Najstarija operativna brodska kompanija na svijetu Cunard ima dugu pomorsku tradiciju, osnovana je 1840. godine, a u Dubrovnik sa svojim različitim brodovima dolazi, prema nekim podacima, od 1921. godine. Sinonim za luksuzni brend postala je u kasnim 1990-ima nakon što ju je kupio Carnival Corporation.

Queen Anne je 249. brod koji plovi pod zastavom Cunard.

Dizajn novog kruzera se temelji na platformi Carnival Corporation razvijenoj za Holland America Line i prilagođenoj Cunardu. Tvrtka ističe da brod nastavlja mnoge tradicije Cunarda, uključujući Grill Room i engleski pub, ali se također može pohvaliti najširim izborom fitnessa, ljepote, termalnih i spa sadržaja, navodi The Maritime Executive.

Tijekom ceremonije isporuke broda u travnju ove godine u Margheri, u Italiji, predsjednica brenda Katie McAlister istaknula je da će to biti prvi put od 1999. da Cunard Line ima četiri broda u istovremenoj službi.

Queen Anne je na svoje prvo krstarenje krenula 3. svibnja iz svoje matične luke u Southamptonu u Engleskoj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE