24.8 C
Dubrovnik
Petak, 27 rujna, 2024
NaslovnicaLifestyleArt&Craft Festival u Lazaretima: prezentacija rada lokalnih obrtnica i umjetnica

Art&Craft Festival u Lazaretima: prezentacija rada lokalnih obrtnica i umjetnica

DEŠA Dubrovnik u srijedu i četvrtak, 2. i 3. listopada od 11:00 – 18:00 h u Lazaretima organizira Art&Craft Festival. Povijesni kompleks Lazareta oživjet će živopisnim bojama i bogatim umijećem domaćih umjetnica i obrtnica.

Ovaj uzbudljivi događaj dio je projekta “TUI Colourful Cultures Croatia”, koji ima za cilj očuvanje nematerijalne baštine, promociju lokalnih resursa te unapređenje zapošljivosti žena i mladih. Projekt provodi DEŠA Dubrovnik, a financira ga TUI Care Foundation.

Festival će okupiti niz tradicionalnih obrtnica i umjetnica iz Dubrovnika i okolice nudeći posjetiteljima jedinstvenu priliku da se upoznaju s lokalnom kulturnom i kreativnom baštinom. Gosti će moći sudjelovati na demonstracijskim radionicama na kojima će upoznati tradicionalne vještine kao što su vezenje, lončarstvo, tkanje i još mnogo toga.

Osim radionica, festival će predstaviti širok izbor autentičnih lokalnih suvenira, koje su izradile vješte ruke koristeći lokalne materijale. Ovi jedinstveni predmeti bit će dostupni za kupnju, omogućujući posjetiteljima da ponesu kući djelić bogate kreativne baštine Dubrovnika.

Festival Art&Craft je više od proslave tradicije – to je i prilika za osnaživanje lokalne zajednice, promovirajući rad lokalnih obrtnika  te podržavajući zapošljavanje žena i mladih.

Detalji događaja:

  • Datumi: 2.-3. listopada 2024.
  • Vrijeme: 11:00 – 18:00
  • Mjesto: Lazareti, Dubrovnik
  • Ulaz: Besplatan
  • u slučaju kiše: 1. i 2. lađa

Za više informacija o Festivalu i projektu TUI Colourful Cultures Croatia, posjetite www.desa-dubrovnik.hr ili kontaktirajte info@desa-dubrovnik.hr.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE