23.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 25 rujna, 2024
NaslovnicaKulturaDubrovačka glazbena jesen uz Filharmoniju Republike Sjeverne Makedonije

Dubrovačka glazbena jesen uz Filharmoniju Republike Sjeverne Makedonije

Dubrovačka glazbena jesen, ciklus Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji će trajati sve do kraja listopada, donosi još jedan koncert u atriju Kneževa dvora.

U četvrtak, 26. rujna, a u goste stiže Filharmonija Republike Sjeverne Makedonije. RSM filharmonijski orkestar je prvi i jedini simfonijski orkestar u Republici Sjevernoj Makedoniji, te samim time jedini stalni predstavnik simfonijskog stvaralaštva na makedonskoj glazbenog sceni. Tokom godina, Filharmonija RSM je postala jedan od glavnih nositelja glazbenog života zemlje i ambasador makedonske umjetnosti širom svijeta.

Filharmonijom će ravnati Borjan Canev, njezin rezidencijalni dirigent i jedan od najboljih umjetnika na makedonskoj sceni. Nakon obrazovanja u Skopju i Sofiji, usavršavao se u Londonu na Kraljevskom glazbenom koledžu te kod uglednih dirigenata poput Sir Simona Rattlea. Ravnao je uglednim orkestrima diljem svijeta poput London Symphony Orchestra. Wagner Society Orchestra Tokyo, Sofijska filharmonija i brojnim drugima.
Na programu koncerta su Mediteranska suita iz baleta Dubrovačke legende za gudački orkestar hrvatskog i makedonskog skladatelja Ljubomira Brangjolice.

Kao solistica u Mozartovom Koncertu za violinu i orkestar u A duru nastupit će dubrovačka violinistica Đana Kahriman, a koncert će završiti Schubertovom  Simfonijom br.5 u B-duru.

Koncert započinje u 21 sat.

Koncert se održava unutar ciklusa Dubrovačka glazbena jesen koju organizira Dubrovački simfonijski orkestar uz podršku Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Prethodni članak
Sljedeći članak

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE