18.8 C
Dubrovnik
Utorak, 24 rujna, 2024
NaslovnicaCrna kronikaTurist pretučen u Dubrovniku. "Pitao me jesam li gej pa mi je...

Turist pretučen u Dubrovniku. “Pitao me jesam li gej pa mi je razbio vilicu”

Policija je potvrdila kako je 21.9.2024. u ranim jutarnjim satima zaprimila dojavu o napadu na mušku osobu u noćnom klubu Lazareti te da je oštećeni muškarac zadobio tešku tjelesnu ozljedu koja je kao takva okvalificirana u Općoj bolnici Dubrovnik.

33-godišnji Nizozemac indijskog podrijetla u noći sa subote na nedjelju pretučen je u u klubu Lazareti, javlja Index, kojem se oštećeni javio i ispričao što se dogodilo.

-Jedan dečko je plesao kraj mene, bio je onako cijeli vrckav. Dvojica su bila u društvu, no jedan od njih me napao. Prvo mi je prišao i šapnuo mi je da pođem s njim do WC-a, da tamo ima nešto za mene. Nisam otišao, odbio sam taj poziv – objasnio je.

Nešto kasnije morao je na WC.

-To je bilo nekad oko 2:30. Morao sam se olakšati. No taj dečko je stajao ispred WC-a, dodirnuo me za rame i pitao me jesam li gej. Odgovorio sam mu da jesam. Nakon toga me je jako, iznimno snažno udario šakom u lice. Krvi je bilo posvuda.

U bolnici su mu ustanovljeni, govori, višestruki prijelomi vilice. Ne može jesti niti govoriti te je bila potrebna hitna operacija. 

-Osim prijeloma, vilica mi je dislocirana. Nakon tretmana u dubrovačkoj bolnici, otišao sam doma za Amsterdam. Danas imam operaciju – poručio je turist koji je na svom putovanju bio žrtva teškog nasilja, očito samo zato što je homoseksualne spolne orijentacije.

Index je pričao i s njegovim prijateljem. Rekao nam je kako misli da je napadač lokalac, kazavši da je to zaključio jer su napadač i njegov prijatelj razgovarali na hrvatskom s izbacivačem koji se nasilniku suprotstavio. Što se tiče postupanja policije, ističe da su bili korektni, ali i da nisu obratili pozornost na tvrdnje njegova napadnutog prijatelja da se radi o homofobnom napadu.

-Kasnije su ga pregledali u bolnici, dali mu tablete protiv boli, učinjen mu je CT te je specijalist naveo da ga treba operirati. Pošto Dubrovnik nema uvjete, rečeno je da to treba biti u Splitu. No, nismo se dogovorili sa splitskom bolnicom i on je otišao za Amsterdam, gdje mu je danas operacija -rekao je prijatelj napadnutog muškarca, koji je dodao i da ga je policija zvala pitajući ga više pojedinosti o napadaču.

IZVOR: Index

FOTO: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE