18.8 C
Dubrovnik
Utorak, 24 rujna, 2024
NaslovnicaVijestiStigla kiša i mogla bi potrajati

Stigla kiša i mogla bi potrajati

Danas se na Jadranu i predjelima oko njega očekuju izraženiji grmljavinski pljuskovi s lokalno obilnom oborinom. Ponegdje je moguć jaki, a ponegdje na udare i olujni jugo i južni vjetar. Cijeli sustav će brzo odmicati dalje na istok i donijeti prolazno veću količinu kiše u kraćem vremenu. Krajnji istok će prijepodne biti pošteđen. Uz jugozapadnjak i jugo bit će osjetno toplije jutro, od 11 °C do 14 °C na kopnu, od 17 °C do 20 °C na moru.

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj popodne postupno kidanje naoblake i sve rjeđa kiša ili poneki pljusak, vjerojatnije u sjevernijim i istočnijim predjelima.

Slično popodne i na istoku zemlje. Uz promjenjivu naoblaku postoji vjerojatnost da u zapadnijim područjima te u Posavini padne još malo kiše.

U Dalmaciji i zaobalju popodne nakratko smirivanje vremena. Jugo će oslabjeti, okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak na sjeveru. Naime, prema večeri stižu novi pljuskovi, lokalno obilniji. Temperatura unatoč tomu, bez značajne promjene. 

Na sjevernom Jadranu i u gorju popodne dosta sunca, samo bi oko Rijeke moglo biti uz povremeno malo kiše, no obilnija opet stiže krajem dana. Uz jugozapadnjak, ostaje ugodno.

Što se obale tiče, nakon cijelog tjedna juga, koje će u četvrtak i petak biti jako do olujno, zapuhati će jaka bura i zahladiti. Do tada valja računati gotovo svakodnevno na kišu, izraženije i rasprostranjenije u srijedu i ponovno u subotu. Sve uz temperature primjerenije kasnom ljetu, a ne početku jeseni.

U danim koji dolaze, na kopnenom području sve do vikenda očekuje nas južina! Iznadprosječno toplo, pravo bablje ljeto. U petak uz umjeren do jak jugozapadnjak nerijetko i do 28 °c danju, ali i uz toplo jutro. No, ne zadugo jer u subotu stiže hladan zrak sa sjevera uz pljuskove i kišu. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE