22.8 C
Dubrovnik
Subota, 21 rujna, 2024
NaslovnicaVijestiZAVRŠEN JOŠ JEDAN PROJEKT PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA Novi podzid na cesti kroz Dubravicu

ZAVRŠEN JOŠ JEDAN PROJEKT PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA Novi podzid na cesti kroz Dubravicu

Završen je još jedan projekt koji su odabrali građani kroz proces participativnog budžetiranja, a čija je realizacija omogućena ovogodišnjim proračunom. Tako je na području naselja Dubravica izgrađen podzid na lokalnoj cesti.

Naime, prema izglasanom prijedlogu mještana Dubravice, na cesti kroz naselje izgrađen je armirano-betonski podzid za stabilizaciju ceste dužine 25 metara te je na tom mjestu i sama cesta dodatno proširena.

Projekt je vodio Upravni odjel za komunalne djelatnosti, promet, more i mjesnu samoupravu. 

Podsjetimo, u sklopu participativnog budžetiranja Proračunom Grada Dubrovnika za 2024. osigurana je realizacija ukupno 25 projekata koje su odabrali građani s područja osam gradskih kotara i 17 mjesnih odbora. Pojedinačne vrijednosti projekata iznose do 60 tisuća eura po mjesnom odboru i do 120 tisuća eura po gradskom kotaru. U 2024. godini nastavljen je projekt Participativnog budžetiranja koji se provodi u organizaciji Grada Dubrovnika te Dubrovačke razvojne agencije DURA, a građani Dubrovnika ponovno su odabrali najbolje od prijavljenih projekata koji će se realizirati u sklopu gradskog proračuna za 2025. godinu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE