18.8 C
Dubrovnik
Petak, 20 rujna, 2024
NaslovnicaKulturaSTRADUN CLASSIC FESTIVAL "Snovi" večeras u Kneževu dvoru

STRADUN CLASSIC FESTIVAL “Snovi” večeras u Kneževu dvoru

U nastavku programa Stradun Classic festivala publiku večeras u atriju Kneževa dvora očekuje koncert naziva Träume (Snovi). Riječ je o trećem i pretposljednjem koncertu festivala. Početak je u 21 sat.

Koncert započinje Straussovom simfonijskom poemom Till Eulenspiegel einmal anders, potom će publika imati priliku čuti Brahmsov Klavirski kvartet br.3, a koncert će zaokružiti Wagnerov znameniti Wesendonck Lieder, jedina skladba koju je ikada napisao na tuđe stihove. Pjesme je napisala Mathilde Von Wesendonck, supruga bogatog švicarskog trgovca svilom, na čije su imanje Wagner i njegova žena pobjegli tijekom prisilnog izgnanstva nakon revolucije u Dresdenu 1849. godine. Wagner i Mathilde razvili su ljubavnu vezu. Snovi iz posljednje pjesme Träume ilustriraju intenzitet njihove veze i dali su naslov čitavom koncertu, a pjesme će izvesti nagrađivana francuska mezzosopranistica Sara Gouzy.

U programu sudjeluju Gordan Nikolić (violina), Mirabai Weismehl Rosenfeld (violina), Roman Spitzer (viola), Celine Flamen (cello), Justus Grimm (cello), Frano Kakarigi (kontrabas), Milena Lipovšek (flauta), Tom Owen (oboa), Marija Pavlović (klarinet), Boštjan Lipovšek (rog), Pieter Nuytten (fagot) i Maria Meerovitch (klavir).

Ulaznice za koncert dostupne su u uredu DSO-a (Sv. Dominika 9) gdje građani mogu ostvariti popust od 30% na sve cijene ulaznica, u Luži, agenciji Perla Adriatica kao i online u sustavu ulaznice.hr. Kontakt broj za informacije i rezervacije je 091 613 7314.

Organizaciju festivala podržali su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i PBZ banka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE