22.8 C
Dubrovnik
Petak, 20 rujna, 2024
NaslovnicaLifestyleTrojica Dubrovčana, Luka Butigan, Boris Škrabo i Ante Vinković dio su natjecanja Formula Student Alpe...

Trojica Dubrovčana, Luka Butigan, Boris Škrabo i Ante Vinković dio su natjecanja Formula Student Alpe Adria

Gotovo stotinu studenata Sveučilišta iz Rijeke, Splita i Zagreba natječe se na Formuli Student Alpe Adria koja se do 25. kolovoza održava na poligonu Bugatti Rimac u Mičevcu.

Među mladim inovatorima su i trojica Dubrovčana, Luka Butigan, Boris Škrabo i Ante Vinković.

– Tu su svi zajedno, jug i sjever, isto i zapad Lijepe naše. Iako ljuti konkurenti na stazi, ponosno svojim znanjem i uspjehom zajedno stoje ispod hrvatske zastave.

Ovaj događaj okuplja najbolje timove i bolide iz cijelog svijeta koji će se natjecati u EV (Electric Vehicle) i CV (Combustion Vehicle) kategorijama. Ove godine sudjelovanje je izborilo 60 timova od čak 280 prijavljenih. U danima pred nama timovi i bolidi prolaze brojna testiranja.

Marko Hanzekovic

Svi sudionici, njih 1500, smješteni su u kampu. Pored dinamičkih disciplina, gledatelji će imati priliku sudjelovati u raznim predavanjima, demonstracijama i simulacijama. Upoznati inženjere, dizajnere i stručnjake iz industrije te naučiti više o svijetu trkaćih automobila i napredne tehnologije. Ovogodišnji događaj nudi nešto za sve uzraste, a tu su i edukativni štandovi te zabavne zone za djecu, ali i najjači auto simulator u Hrvatskoj kojeg gledatelji mogu isprobati po posebnim uvjetima.

Formula Student Alpe Adria međunarodno je studentsko natjecanje na kojem mladi inženjeri imaju priliku dizajnirati, konstruirati, testirati i utrkivati se s vlastitim prototipovima trkaćih bolida. Natjecanje se održava uz podršku Grada Velike Gorice, Turističke zajednice Grada Velika Gorica i Zagrebačke županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE