19.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 22 rujna, 2024
NaslovnicaKulturaVIDEO Srđan Gjivoje predstavio svoju prvu knjigu

VIDEO Srđan Gjivoje predstavio svoju prvu knjigu

Prigodno na Svetog Roka, u Sponzi je u sklopu programa 75. Dubrovačkih ljetnih igara predstavljena prva knjiga Srđana Gjivoja “Priča jednoga zarokaša”. Uz autora, knjigu su predstavili mr. sc. Vinko Rožić, dr. sc. Vesna Čučić i dr. sc. Ivana Lovrić Jović.

-Nisam imao namjeru biti pisac, ali igra iza Roka i život iza Roka je bio toliko intenzivan da sam ja tu svoju inspiraciju pretvorio u svoju prvu knjigu. Stvari u knjizi su tempi passati, i neće se više ponoviti, ali mislim da će se u knjizi prepoznati pilari, karmelaši, porporelaši … Svi će se prepoznati jer su svi imali sličnu mladost, rekao je Gjivoje zahvalivši se suradnicima bez kojih knjiga ne bi ugledala svjetlo dana, a posebno svom prijatelju Bucu Pende koji je oslikao naslovnicu.

– Srđan je ponio taj svoj govor 80. -ih u Ameriku i sačuvao ga u onom obliku i u tom obliku jako prirodno zapisao svoje dječaštvo u Ulici iza Roka. Knjiga je jako obavijesna jer doznajemo o igrama, ljudima, običajima tog vremena, rekla je Ivana Lovrić Jović, urednica knjige i redaktorica.

-Nadam se da će ova knjiga potaknuti naše sugrađane da se late pera, kako njihova sjećanja ne bi pošla u zaborav, rekla je među ostalim Vesna Čučić.

Promocija knjige u punoj Sponzi nije mogla proći bez pjesme, u videu pogledajte kako je bilo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE