23.8 C
Dubrovnik
Subota, 21 rujna, 2024
NaslovnicaKulturaPJESNICI POD ZVJEZDAMA Na Malom Milosavcu održana večer poezije

PJESNICI POD ZVJEZDAMA Na Malom Milosavcu održana večer poezije

Jučer je na pločanskom brdu Mali Milosavac održana druga večer poezije Pjesnici pod zvijezdama. Manifestaciju je prošle godine utemeljio Ogranak Matice hrvatske u Pločama kao mjesto susreta lokalnih književnika sa kolegama iz drugih sredina. Večeri se organiziraju uz financijsku pomoć Društva hrvatskih književnika Zagreb, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Ploča. Manifestacija se odražava tijekom Pločanskog ljeta u suradnji sa POU Ploče, u mjesecu srpnju, kolovozu i rujnu te ima za cilj približiti pločanskoj publici rad lokalnih autora, ali i postati mjesto suradnje sa drugim ograncima MH iz zemlje i inozemstva.

Tako su ovu večer vlastitim stihovima uljepšale i kolege iz metkovačkog ogranka MH, gospođa Zorana Vekić i gospodin Nikola Nogolica, koji je ovoj večeri posvetio i poseban sonet ispisan u akrostihu Malog Milosavca. O radu samog Ogranka Matice hrvatske u Metkoviću pločanskoj je publici nadahnuto govorila njihova predsjednica, Zorana Vekić. Posebnost nastupa gospođe Vekić odražavala se i u tome što je svoje stihove govorila na hrvatskom i talijanskom jeziku, uz stručni prepjev prof. Melanije Mijoč.

Pored ovih dragih gostiju iz susjednog grada svoje su stihove publici krasnosovili i domaći autori: Damir Šetka, Melanija Mijoč, Stanka Sršen, Ivo Orešković, Jelena Ćelić, Nika Sršen i Hrvoje Barbir Barba.

Večer je svojim prekrasnim glasom i izvedbom na akustičnoj gitari ukrasila sjajna briška kantautorica Ivana Pudar Pećar, inače profesorica hrvatskog jezika u obližnjoj osnovnoj školi.

Tradicionalna nagrada za najbolju izvedbu Krijesnica večeri otišla ja u ruke gospođe Nike Sršen, pjesnikinje iz Blaca, a gospođa Nika pored posebne plakete, osvojila je i večeru za dvoje u poznatoj pločanskoj Konobi Jadran.

Sljedeća večer manifestacije Pjesnici pod zvijezdama održat će se u četvrtak, 05. rujna 2024. godine s početkom u 20.00 sati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE