22.8 C
Dubrovnik
Subota, 21 rujna, 2024
NaslovnicaVijestiOPREZ VOZAČI: Automobil se zabio u brdo na Orsuli, kolone u oba...

OPREZ VOZAČI: Automobil se zabio u brdo na Orsuli, kolone u oba smjera, prema Gradu osobito

Na magistrali pokraj vidikovca na Orsuli jutros se dogodila prometna nesreća. Jedno osobno vozilo stranih registracija zabilo se u brdo. Na sreću ozlijeđenih nije bilo. Očevid je u tijeku, promet se odvija jednim kolničkim trakom uz regulaciju policijskih službenika. Kolone su dugačke, a iz OKC-a kažu kako je danas, osim uobičajenog prometa, veliki prilijev vozila sa graničnih prijelaza s istočne strane. Pomalo i strpljivo.

1 KOMENTAR

  1. Neki dan je načelnik općine Konavle rekao da se nacionalni problem prelama pteko leđa općine Konavle. Juče sam popratio izjavu ministra Butkovića koji je rekao da EU ne želi financirati ceste nego željeznicu. Ali mi željeznicu nemamo!?
    Imam snažan osjećaj i uvjerenje da je problem prometa puno veći i složeniji nego što se misli? To nije nacionalni ni internacionalni problem nego evropski.
    Promet se povećao i stalno raste po stopama više od 10%. Planovi koji su napravljeni sa Jadransko-jonskim koridorom su manjkavi i treba ih nadograditi jer BiH blokira bespovratna sredstva(70 mil.eura) a promet se nabija upravo preko Konavala. Brza cesta sve da je imamo danas ne može odgovoriti povećanom prometu. Postajemo blokirani, inertni….
    I to nije kraj priče kako promet raste biće svake godine sve gore. Umjesto da se formira nekakvi tim stručnjaka koji bi donio novu strategiju da se izvučemo iz ove situacije …..nekako mi se čini da se postavljamo na način” selo gori baba se češlja”. Ako nešto napišeš o tome, rečeš,… ne piše ti se dobro…..
    Osobno smatram da se premjer treba pozabaviti sa ovom temom i razgovarati da evropskom komisijom kako ovaj problem riješiti. Toje najavio. Smatram da se bez južnog koridora od Dubrovnika do Bara treba razmišljati o punom profilu autoceste a nikako brze ceste.
    Treba se odlučno postaviti jer posljedice su već sada katastrofalne. Kako nema novaca od EU fondova izgleda da se ministru i Hrv.Cestama ne žuri. Ovdje je netko davno gadno pogriješio u planiranju i trebat će počet nanovo planirat.Stari planovi nisu odgovarajući za ovo novo vrijeme.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE