18.8 C
Dubrovnik
Petak, 20 rujna, 2024
NaslovnicaKulturaFOTO Od auta do kaosa u Sponzi, pogledajte kako je Josipa Ivanovića...

FOTO Od auta do kaosa u Sponzi, pogledajte kako je Josipa Ivanovića iznenadio Andrija Seifried

Izložba „Od auta do kaosa“ slikara Josipa Ivanovića otvorena je u sklopu 75 Dubrovačkih ljetnih igara u atriju Palače Sponza. Radove za ovu izložbu odabrao je Andrija Seifried.

-Zašto je naziv ove izložbe Od auta do kaosa? To je igra riječi zato što sam u Ivanovićevom radu prepoznao jedno prošlo vrijeme, početak automobila, vožnje, ali i početak kaosa koji se odjednom pretvara u neku apstrakciju i kojeg Ivanović smiruje, rekao je prilikom otvaranja Seifried.

-Nije uopće kaotično samo se pravimo da jest, našalio se Ivanović te dodao kako je kaos uvijek pokušavao umiriti, zatomiti, maskirati da na prvu vidimo kolorit. Rekako je i kako je presretan da je radove za ovu izložbu odabrao upravo Andrija Seifried koji je otvorio i njegovu prvu izložbu upravo u Sponzi.

– Naše prijateljstvo traje puno i volio bih, ako uspijemo, da uhvatimo još ovoliko godina, rekao je Ivanović. Uslijedio je potom Seifiredovo iznenađenje za umjetnika koje možete vidjeti u videu. Pjesmu Tine Turner Simply The Best Ivanoviću je zapjevala Maja Bajamić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE