18.8 C
Dubrovnik
Petak, 20 rujna, 2024
NaslovnicaVijestiRožat dobiva prvo sportsko igralište

Rožat dobiva prvo sportsko igralište

U naselju Rožat izvršeni su radovi uređenja prvog sportskog igrališta koje obuhvaća nogometni, košarkaški i teren za nogotenis. Nastavno na inicijativu vijećnika Gradskog kotara Komolac Marina Andačića, Grad je prihvatio prijedlog i isti realizirao.

Radovi se odnose na zamjenu dotrajalog asfaltnog zastora novim, uklanjanje zatečenih panjeva čiji je korijen prethodno oštećivao završnu oblogu, polaganje električnih instalacija kako bi se igralište osvijetlilo reflektorima u noćnim satima te pripremnih radnji na izvedbi parapeta na koje će se ugraditi ograda i temelji za košarkaški koš. Do kraja ovoga tjedna, na igralište će biti postavljeni i golovi i reflektori.

“Svjesni smo koliko je važno omogućiti našim najmlađima, ali i svim mještanima prostor za tjelesnu aktivnost i rekreaciju. Kroz sve navedeno, ne samo da promičemo zdrave navike i zdrav život već i zajedništvo”, poručio je gradonačelnik Mato Franković.

Također, prvo sportsko igralište u Rožatu je realizirano zahvaljujući župniku župe Velike Gospe, fra Tomislavu Hrstiću koji je Gradu ustupio površinu u njihovom vlasništvu.

Izvođač radova je tvrtka Texo Molior d.o.o. a ugovorena vrijednost radova 63.772,15 eur bez PDV-a.

U odnosu na prošlu godinu, na obnovu postojećih dječjih i sportskih igrališta sredstva su povećana za 56,97 posto. Projekti uređenja sportskih igrališta od velikog su značaja za lokalnu zajednicu jer pored unapređenja sportske infrastrukture, djeci i mladima se omogućavaju bolji uvjeti za sportske aktivnosti, a promovira se i zdrav način života.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE