18.8 C
Dubrovnik
Petak, 20 rujna, 2024
NaslovnicaKulturaGradska glazba Dubrovnik nastupila na „Noći starog Orebića"

Gradska glazba Dubrovnik nastupila na „Noći starog Orebića”

Gradska glazba Dubrovnik gostovala je u Orebiću u subotu 27.7.2024. i tom je prilikom nastupila na „Noći starog Orebića” u sklopu  manifestacije Orebićko ljeto 2024. „Noć starog Orebića”održava sjećanje na bogatu pomorsku tradiciju pelješkog kraja i posjet austrijskog cara Franje Josipa i njegove supruge Elizabete Austrijske (Sisi) Orebiću na otvaranje brodogradilišta.

Gradska glazba Dubrovnik u Orebiću se predstavila samostalnim koncertnim programom koji se sastojao od koračnica Radetzky March Johanna Straussa starijeg i Jelačić koračnice (nepoznati autor), 2. Valcer Dmitrija Šostakoviča i Na lijepom plavom Dunavu Johanna Straussa mlađeg te polki Annafest polke Siegfrieda Rundela, Tritsch-Tratsch polke Johanna Straussa mlađeg i Auf der Jagd polke Johanna Straussa mlađeg.

U „Noći starog Orebića” sudjelovali su Dubrovački trombunjeri i Kumpanija iz Smokvice, a osim Gradske glazbe Dubrovnik u glazbenom dijelu večeri nastupilo je šest sopranistica i tri klape.

Osim zabavnog programa, večer je bila i humanitarnog karaktera. Sudjelovali su brojni donatori u hrani i piću. Donacije su se prikupljale za potporu rada „Lige protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet”, koja je ujedno i organizator večeri.

Gradska glazba Dubrovnik zahvaljuje se organizatorima na pozivu. Čast je i zadovoljstvo bilo imati priliku sudjelovati u jednoj takvoj večeri humanitarnog karaktera.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE