18.8 C
Dubrovnik
Petak, 20 rujna, 2024
NaslovnicaLifestyleAnita Nikić, Dubrovkinja sa zadarskom adresom dobila nagradu kao najbolja debitantica festivala...

Anita Nikić, Dubrovkinja sa zadarskom adresom dobila nagradu kao najbolja debitantica festivala na Korčuli

Dubrovkinja sa zadarskom adresom, Anita Nikić, nastupila je na XXIX. Međunarodnom Marko Polo Fest-u – Korčula 2024. i s pjesmom „Nek je sretno svako dijete“ osvojila nagradu najboljeg debitanta. Na pozornici se našla s još 24 izvođača, legendarnog Hrvoja Hegedušića, Srđana iz dvojca Buco i Srđan, Igora Cukrova, opernog pjevača Voljena Grbca i ostalih, nimalo manje bitnih pjevača.

Nastanak ove lijepe pjesme ima jednu zanimljivu priču.

Studentica violine  Ivana Barjašić je Aniti, svojoj bivšoj profesorici donijela tekst svoje strine Nede Barjašić kako bi Anita tekst obukla u glazbeno ruho. Ista djevojka upoznaje profesoricu s mladim glazbenikom Josipom Hađincem, koji je napravio aranžman za pjesmu. U pjesmi, na violini je Ivana Barjašić, a na klaviru Josip Hađinac. Lijepa sinergija između umjetnika urodila je nagradom za najboljeg debitanta.

Anita Nikić, Dubrovkinja koja živi i radi u Zadru, u Dubrovniku je stekla osnovno i srednje opće i glazbeno obrazovanje. Vrlo emotivno je vezana za Dubrovnik i svoju Rijeku dubrovačku. Dugi niz godina živi u Zadru gdje je stekla jednu od diploma visoke naobrazbe, Anita je profesorica informatike u osnovnoj školi i jako voli rad s djecom.

Glazbeni opus njenog djelovanja nakon završene glazbene škole u Dubrovniku je kroz klapu i razne zborove do 2016. godine kada se po prvi puta predstavlja kao solo pjevačica, na pozornici duhovnog festivala ”Svjetlost dolazi”.

Svoju glazbenu karijeru nastavlja njegovati odlaskom na razne koncerte i festivale, a ono najljepše za Anitu je nastup sa svojom djecom.

Nastupom na ”Darfestu” zamjećena je od strane RTL TV produkcije nakon čega 2019. godine nastupa na RTL show spektaklu ”Ljetni hit”.  

Nagrada na nedavnom korčulanskom festivalu joj je ohrabrenje za daljnje glazbene angažmane. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE