18.8 C
Dubrovnik
Petak, 18 listopada, 2024
NaslovnicaVijestiAlbanka koja je skrivila nesreću ukojoj su poginuli Katarina i Stjepan Đerek...

Albanka koja je skrivila nesreću ukojoj su poginuli Katarina i Stjepan Đerek ostaje u istražnom zatvoru

Albanka Klevisa Ymeri (29), koja je osumnjičena da je skrivila sudar na magistrali na predjelu Ratca u kojem su smrtno stradali brat i sestra iz Stjepan (21) i Katarina Đerek (19), ostaje u istražnom zatvoru. Županijski sud u Dubrovniku je 23. srpnja 2024. poništio Odluku Opčinskog suda kojom je optuženoj dana mogućnost da se brani sa slobode uz jamčevinu od 70.000 eura.

-Županijski sud u Dubrovniku uslijed bitne povrede odredaba kaznenog postupka, ukida rješenje ovog (Općinskog) suda od 10. srpnja 2024. godine i predmet vraća ovom sudu na ponovno odlučivanje. Nadalje Vas obavještavamo da će se nova sjednica optužnog vijeća ovog suda  zakazati u najhitnije u zakonskom roku, nakon čega će uslijediti nova odluka, izvijestio je glasnogovornik Općinskog suda Vlaho Bošković.

Podsjetimo, nakon tragične nesreće, koja se dogodila u travnju 29-godišnja državljanka Albanije zadržana je u istražnom zatvoru do početka suđenja, a zbog mogućnosti bijega. Da bi Općinski sud 10. srpnja donio odluku da joj se uz zadržavanje putnih dokumenata i jamčevinu od 70 000 eura te svakodnevno javljanje na policiju, omogući obrana sa slobode.

Obitelj poginulih brata i sestre organizirala je potpisivanje peticije, a potom i javni prosvjed na magistrali te ispred dubrovačkog suda.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE