20.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 19 rujna, 2024
NaslovnicaVijestiSTANOVNICI GORNJEG ROŽATA: Kad će naša ulica konačno biti asfaltirana?

STANOVNICI GORNJEG ROŽATA: Kad će naša ulica konačno biti asfaltirana?

Stanovnici ulice Gornji Rožat od kućnih brojeva 80 do 90, obratili su se medijima, a kako bi skrenuli pozornost na probleme s kojima se svakodnevno susreću, a koji su kako navode posljedica radova na Aglomeraciji Dubrovnik. Navode kako je njihova ulica raskopana još u veljači, te da do danas gradilište nije adekvatno zaštićeno, da je ugrožena sigurnost kako pješaka tako vozila.

Putem dopisa, kojeg u nastavku prenosimo u cijelosti, traže reakciju nadležnih kako bi se riješilo pitanje sigurnost i informiralo ih se o rokovima izvršenja radova.

“Naša ulica je u veljači ove godine raskopana. Radovi su nastavljeni u svibnju ove godine kad je na dnu ulice napravljena velika rupa koja je do danas, (suprotno svim uobičajenim mjerama sigurnosti i zaštite na gradilištima), nezaštićena odnosno samo ograđena improviziranom ogradom.

Prilikom početka radova u svibnju ove godine, mi kao stanari, nismo bili pravovremeno obaviješteni o početku radova pa smo na dan kad je ulica raskopana, prije polaska na posao ujutro oko 7:30 saznali da nećemo imati pristup vozilima do naših kuća sljedećih nekoliko dana. Kad smo vidjeli da su radovi krenuli, međusobno smo obavijestili jedni druge da izvedemo vozila izvan ulice, kako za vrijeme trajanja radova (7 dana) ne bismo imali automobile „zarobljene“ na parkingu bez mogućnosti izlaska iz ulice. Duž cijele ulice zapadnom stranom i na dva mjesto preko cijele ulice, nalazi se rupa koja je zasuta krupnim pijeskom i koja se uslijed „rovanja“ kotačima vozila i nakon kiše stalno produbljuje.

Ovakvo stanje ima za posljedicu:

  • nemogućnost dostavnih službi da isporuče ili preuzmu robu / materijal budući da s potpunim pravom ne mogu riskirati oštećenje vozila ili proklizavanje
  • konstantno oštećivanje naših vozila kojima smo prisiljeni prolaziti svakodnevno do naših kuća
  • sigurnost vozila i pješaka zbog duboke rupe (uzeti u obzir da ulicom svakodnevno prolaze djeca, stanari i turisti smješteni u apartmanima u samoj ulici), ograda nije dovoljna zaštita i uobičajeno je kod ovakvih radova staviti metalni poklopac preko kojega se može voziti, a ne ogradu koju vjetar sruši (fotografija srušene ograde nakon nedavnog nevremena je priložena)

Ostavljanje ulice u ovakvom stanju, bez informiranja stanara o rokovima završetka radova i onemogućavanje normalnog pristupa našim kućama, smatramo nedopustivim tim više što je projekt financiran iz europskih fondova, a u sređenim europskim državama bi bilo nezamislivo jednu ulicu raditi 5-6 mjeseci, a pogotovo sa sigurnosne strane ostavljati projekt nedovršen i nezaštićen po pravilima struke (zaštita gradilišta).

Vidimo iz medija, kao i na terenu, da su neke ulice u Prijevoru i Rožatu već završene pa nam ostaje nejasno zašto naša ulica još nije završena i otvara prostor sumnji da u našem slučaju nešto nije odrađeno po pravilu ili da se čekaju neki naknadni zahvati od trećih strana, o čemu mi nismo informirani.

Također napominjemo da ova ulica nije javna, nego je u privatnom vlasništvu te je prije par godina iz privatnih sredstava asfaltirana, te očekujemo da će ista biti vraćena u prvobitno stanje (kompletno asfaltirati, a ne samo zabetonirati iskopane dijelove asfalta)”, stoji u dopisu stanovnika ulice Gornji Rožat, kojem navodi kako je nositelj projekta Vodovod Dubrovnik, a izvođač tvrtka PGP iz Zagreba.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE