20.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 19 rujna, 2024
NaslovnicaVijestiSpašena mlada morska kornjača u NP Mljet

Spašena mlada morska kornjača u NP Mljet

Mlada jedinka glavate želve pronađena je 2. svibnja u Malom jezeru podno Male pome na otoku Mljetu vidno pothlađena i slaba. Nakon žurnog zbrinjavanja jedinke od strane djelatnika Javne ustanove „Nacionalni park Mljet“ slučaj je prijavljen u Sustav za dojavu i praćenje uhvaćenih, usmrćenih, ozlijeđenih i bolesnih strogo zaštićenih životinja sukladno Zakonu o zaštiti prirode (NN 80/13, 15/18, 14/19, 127/19) i Pravilniku o strogo zaštićenim vrstama (NN 144/13, 73/16).

Kornjača je 3. svibnja transportirana za Split u ovlaštenu veterinarsku ambulantu Vet vision iz Splita, dr. vet. Mariju Gavranoviću i njegovom timu. Po dolasku u Split kornjači je napravljena kompletna obrada, RTG i endoskopija te joj je dijagnosticirano strano tijelo u probavnom traktu- udica od parangala. Kako je bila vidno iscrpljena nikakav zahvat nije bio moguć do stabilizacije stanja, udica je uspješno odstranjena iz probavila te je uslijedio oporavak od zahvata u ambulanti Vet visiona.

Spretnim i usklađenim djelovanjem svih službi nakon oporavka mlada kornjača, kojoj su najmlađi stanovnici Parka nadjenuli ime Alena, vraćena je u svoje prirodno stanište.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE