20.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 19 rujna, 2024
NaslovnicaVijestiFranković: zalagat ću se za veće ovlasti prometnih redara, red se na...

Franković: zalagat ću se za veće ovlasti prometnih redara, red se na Pilama uvodi postupno

Prilikom obilaska radova na uređenju knjižnice u TUP-u gradonačelnik Mato Franković slijedom novinarskih pitanja osvrnuo se na trenutnu situaciju na Pilama, vezanu uz promet i novi režim, odnosno stupiće i rampu.

– Kako vrijeme odmiče, tako je zapravo sve lakše upravljati prometom u mirovanju na Pilama. Očito je trebalo malo vremena za prilagodbu. Još rješavamo neke segmente, ali vjerujem kako će se u idućih 15-tak dana svi skupa naučiti na režim na Pilama, kako korisnici, tako i svi ostali koji gravitiraju ovoj zoni. Puno je manji nered nego što je bilo prošle godine i to je bio cilj. Vremena za prilagodbu treba za sve, pa tako i za ovaj projekt, kazao je Franković.

Novinare je zanimalo ima li dovoljno komunalnih redara za novu zonu budućeg režima posebnog prometa oko Grada te kako ih Grad namjerava privući.

-Kao i u svim drugim djelatnostima, nedostaje nam ljudi. Maksimalno smo povisili financijske uvjete prometnim i komunalnim redarima i na taj način nastojimo privući ljude. Znam koliko je to težak posao, biti non-stop na suncu i trpjeti vrijeđanje, većinom od sugrađana, dok istvremeno baš njima pokušavaš olakšati život. Zahvaljujem Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj, jer je ove godine prisutnost policajaca na Pilama puno veća nego prijašnjih godina, što olakšava posao prometnom i komunalnom redarstvu, kazao je Franković.

Najavio je kako će se zalagati da se prometnim redarima povećaju ovlasti u odnosu na dosadašnje.

– Kad bi se omogućilo da odbijanje naredbe prometnog redara za udaljavanje s lokacije postoji direktna sankcija, tada bi lakše bilo kontrolirati plato Pila. Prometni redari nisu ovlašteni za promet u kretanju, samo za promet u mirovanju, no događa se da ih sudionici u prometu ne poslušaju, a oni na licu mjesta ne mogu izreći sankcije. Oni to mogu naknadno, ali to je procedura, koja ne rješava problem na licu mjesta. Kad bi neposluh na naredbe redara direktno bio kađžnjavan kaznenim bodovima, mislim da bi onda i vozači više pazili. Ministarstvo unutarnjih poslova također želi rasteretiti policiju prometa u mirovanju, pa mislim da je to realna mogućnost, kazao je gradonačelnik mato Franković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE