16.8 C
Dubrovnik
Subota, 5 listopada, 2024
NaslovnicaVijestiStiže nam novi toplinski val, temperature će biti i do 39 stupnjeva

Stiže nam novi toplinski val, temperature će biti i do 39 stupnjeva

Anticiklona nad Sredozemnim morem južnom i istočnom Europom podržava stabilno sunčano vrijeme. Nestabilan vlažan zrak s Atlantika premješta se nad Europom sjevernije od Alpa prema istoku. Jugoistočno visinsko strujanje nad Pirinejski poluotok i zapadno Sredozemlje donosi vruć zrak sa sjeverozapada Afrike koji će se idući tjedan premještati prema istoku, a u našim krajevima uzrokovati porast temperature zraka i novi toplinski val.

Vrhunac toplinskog vala očekujemo krajem idućeg tjedna. Topao afrički zrak donijet će ponovo manje količine pijeska te će nebo ponovo poprimiti žučkasti sjaj, piše meteorolog N1 televizije Bojan Lipovšćak.

Danas nastavak sunčanog i stabilnog vremena uz malu do umjerenu uglavnom visoku naoblaku. Jutarnje temperature bile su u unutrašnjosti od 14 do 17, a na Jadranu topla noć s temperaturom iznad 20C. Poslijepodne slab razvoj konvektivne naoblake uglavnom u planinskim krajevima Like i Gorskog kotara. Na Jadranu će puhati slab jugoistočnjak. Najviše dnevne temperature zraka od 28 do 34C.

nedjelju sunčano, toplo i vruće. Temperature zraka u daljnjem porastu; najniže jutarnje u unutrašnjosti od 13 do 18, a na Jadranu iznad i oko 21C. Poslijepodnevne temperature zraka od 28 do 35C. Na Jadranu će zapuhati slab jugoistočnjak.

ponedjeljak prolazno naoblačenje u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti te je na krajnjem sjeveru uz granicu sa Slovenijom i Mađarskom moguć pokoji kratkotrajni pljusak. Od utorka sunčano, stabilno, vrlo toplo i vruće. Temperature zraka u porastu tako da će do kraja tjedna ponovo doseći vrijednosti do 39C. Promjenu vremena uz prodor hladne fronte, grmljavinu, obilne oborine i jake udare vjetra očekujemo krajem idućeg tjedna, a zahvatit će unutrašnjost dok će na Jadranu zapuhati bura.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE