17.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 6 listopada, 2024
NaslovnicaVijestiBRAVO! Duje, Iva, Mia, dvije Marte, Cvita i Matej ponosni su dobitnici...

BRAVO! Duje, Iva, Mia, dvije Marte, Cvita i Matej ponosni su dobitnici Oskara znanja

Svečana dodjela nagrade Oskar znanja pobjednicima državnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu te učenicima koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama, održat će se 26. lipnja u Zagrebu, a Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je imena dobitnika ove nagrade.

Najviše je naravno dobitnika s područja Zagreba i Zagrebačke županije. No mi možemo biti itekako ponosni na našu mladost. Tko su naši dobitnici Oskara?

Međunarodna natjecanja

Matej Svilokos iz Osnovne Škole Župa dubrovačka osvojio je brončanu medalju na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi. Njegova mentorica je Anela Bećir Kljunak.

Duje Handabaka iz Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik osvojio je treće mjesto na Europskom RoboCupu Junior uz metnorstvo Dalije Milić Kralj.

Državna natjecanja

Cvita Bebić iz Osnovne škole Stjepana Radića u Metkoviću Oskar znanja dobit će kao državna prvakinja Natjecanja mladih tehničara (mentorica Marina Nikolić).
Učenici OŠ Petra Kanavelića s Korčule bit će nagrađeni za organizaciju Večeri dječjih klapa.

Umjetnička natjecanja

Iva Nodilo i Mia Klinac iz Umjetničke škole Luke Sorkočevića pod mentorstvom Vande Đanić na 62. hrvatskom natjecanju učenika glazbe i plesa u kategoriji Komorni sastavi – duo ostvarile su izvanredan uspjeh i zaslužile Oskara znanja.

Obje su osvojile još jednu nagradu i još jednog oskara, a ovoga puta u kategoriji kvarteta, zajedno s kolegicama Martom Čatić i Karmen Begić, pod mentorstvom Dore Kamber.

Solistica Marta Kekez u istaknula se na istom natjecanjuu kategoriji “Violončelo” pod mentorstvom Vande Đanić i za to će također dobiti oskara znanja.

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima na izvrsnim rezultatima!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE