18.8 C
Dubrovnik
Petak, 20 rujna, 2024
NaslovnicaKulturaIzvedbom opere "Cos fan tutte" sutra se otvara 18. izdanje festivala "Glazba...

Izvedbom opere “Cos fan tutte” sutra se otvara 18. izdanje festivala “Glazba i riječ”

Udruga Konavle Art poziva sve ljubitelje umjetnosti i kulture da se pridruže otvaranju i ostalim događanjima 18. festivala “Glazba i riječ” te uživaju u vrhunskim glazbenim i dramskim izvedbama.

Ovogodišnji festival počinje već u subotu, 08. lipnja, u 21h u Domu kulture u Cavtatu remek djelom klasične glazbe, operom  Wolfganga Amadeusa Mozarta “Cosi fan tutte”, u izvedbi ansambla Opera Pannonica iz Osijeka, orkestra Luke Sorkočevića pod dirigentskom palicom Slobodana Begića, a sve u čast svjetski poznatog opernog pjevača, cavtatskog tenora Tina Pattiere. Solisti opere su ugledni međunarodni i domaći operni pjevači : Johana Nemeth-Nagy, Linette van der Merwe, Anja Papa Peranović, Chris Mostert, Berislav Jerković, Tamaš Kiš i Ante Blažević.

11. lipnja, u 21h u Domu kulture u Cavtatu, posjetitelji će imati priliku uživati u koncertu “Haru no umi “. Koncert će obilježiti sjećanje na prof. Izumi Tamari Tutnjević. Nastupit će mladi i talentirani pijanist Nikša Car, konavoskih korijena i maturant Umjetničke škole Luke Sorkočevića, pod mentorstvom uni.spec.mus. Marije Grazio.

Posljednji koncert u lipnju, po prvi put će održati Pučki zbor Konavle, 22. lipnja u 21h, u crkvi sv. Nikole u Cavtatu uz Matiju Novakovića, dirigenta i umjetničkog voditelja, i pijanisticu Stefani Grbić.

Ne propustite priliku doći i uživati u programima festivala “Glazba i riječ” i provesti ugodne ljetne večeri u prekrasnom Cavtatu. Program festivala traje do 21. kolovoza.

Udruga Konavle Art zahvaljuje svim ovogodišnjim sponzorima i donatorima : Turističkoj zajednici općine Konavle, Općini Konavle, Turističkoj zajednici Dubrovačko neretvanske županije, Ministarstvu kulture i medija, Muzejima i galerijama Konavala, V. Šerbu Dubrovnik Art, Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića, Marini Resort Cavtat i Dubrovačkim podrumima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE