22.8 C
Dubrovnik
Petak, 20 rujna, 2024
NaslovnicaVijestiTrajekt Dalmacija zaplovio prema Bariju pod zapovjedništvom kapetana Vlada Vlahovića iz Luke...

Trajekt Dalmacija zaplovio prema Bariju pod zapovjedništvom kapetana Vlada Vlahovića iz Luke Šipanske

Trajekt Dalmacija zaplovio je danas iz Gruža prema Bariju po zapovjedništvom dubrovačkog kapetana Vlada Vlahovića, podrijetlom iz Šipanske Luke. trajekt će osam puta tjedno spajati Dubrovnik s jugom italije, a od 22. srpnja do 25. kolovoza trajekt će voziti po 10 puta tjedno u svakom smjeru.

Riječ je o brodu koji je donedavno nosio ime „Oslofjord”, a izgrađen je 1993. godine u norveškom brodogradilištu Fosen Mekaniske Verksteder AS, zatim 2014. godine rekonstruiran u STX-u u Finskoj prema projektu OSK designa koji radi za vodeće svjetske brodarske kompanije.

„Dalmacija” je najveći brod u povijesti flote Jadrolinije. Prosječna brzina mu je 17 čvorova, a kapacitet 1 800 osoba i 350 automobila. Ovaj brod namijenjen je održavanju međunarodne linije Dubrovnik – Bari, a svojim karakteristikama Jadroliniji omogućava promjenu koncepta linije u dnevnu liniju sa čak deset putovanja tjedno u visokoj sezoni. „Dalmacija” putnicima kroz 8 paluba punih sadržaja nudi dva restorana, tri bara, grill bar, igraonica za najmlađe, otvorene palube, zahvaljujući kojima će putovanje između dvaju obala Jadrana proteći ugodno i brzo.

FOTO: FB Jadrolinija i Jadrolinija u srcu

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE