18.8 C
Dubrovnik
Petak, 20 rujna, 2024
NaslovnicaVijestiTJEDAN NA CESTAMA: Najveća kazna od 2.670 eura izrečena je 45-godišnjem državljaninu...

TJEDAN NA CESTAMA: Najveća kazna od 2.670 eura izrečena je 45-godišnjem državljaninu SAD-a

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a deset ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno pet prometnih nesreća

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 730 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 384 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 39 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 20 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 23 osobe.
– Od ostalih prekršaja izdvajamo 69 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 33 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Pelješcu

Najveća koncentracija alkohola od 1,68 g/kg izmjerena je 50-godišnjaku koji je u subotu,  25. svibnja, u večernjim satima, zaustavljen tijekom redovne kontrole pometa u mjestu Potomje.

Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka. Isključen je iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.320 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je u Opuzenu

Najveća novčana kazna u iznosu od 2.670 eura izrečena je 45-godišnjem državljaninu SAD-a koji je jučer, 26. svibnja, u ranim jutarnjim satima, zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Opuzenu.   

Vozač je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, a prilikom prometne kontrole se odbio testirati na prisutnost alkohola u organizmu. Osim toga, kod sebe nije imao vozačku ni prometnu dozvolu.

Vozač je uhićen i doveden na nadležni Općinski sud gdje je kažnjen spomenutom novčanom kaznom i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci na teritoriju RH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE