Danas se u Dubrovniku otvara tradicionalni 22. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva. Od 10 sati u hotelu Rixos Premium možete razgledati štandove izlagača, a svečano otvaranje uz prigodni program predviđeno je u četvrtak u 12 sati. U nastavku donosimo cjeloviti program sajma.
Srijeda, 13. ožujka 2024.
09:30 Početak rada Sajma
10:00 – 19:00 dolazak posjetitelja (kupaca, poslovnih partnera i sl.)
19:00 Završetak rada Sajma
DRUGI DAN
Četvrtak, 14.ožujka 2024.
09:00 Početak rada Sajma
11:00 Konferencije za medije / DVORANABoreas
Konferencija za medije na temu: „Prijedlog Uredbe o biljkama dobivenima određenim novim genomskim tehnikama“
Sudionici konferencije:
Mladen Jakopović, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore;
doc. dr. sc. Josip Haramija, predsjednik Hrvatskog agronomskog društva;
dr.sc. Renata Hanzer, rukovoditeljica Odjela za biotehnološke analize, mikotoksine i rezidue pesticida;
Domagoj Živković, OPG Domagoj Živković, nagrađivani mladi maslinar.
Moderatorica: Nikolina Trojić, predsjednica HGK – Županijske komore Dubrovnik
12:00 – Svečanost otvorenja sajma ispred velike kongresne dvorane Mistral
Voditeljica programa: Suzi Sokol
12:30 – 14:00 Kulturno umjetnički program:
KUD “SV. Juraj Osojnik”, balanje tradicionalnog kola linđa, Klapa Laus, Glazbeni sastav “Prijatelji” i ženska klapa Bisernice Boke iz Kotora.
Gastro show popularnih kuhara:
Tomislava Špičeka, Olivere Starčević iz Makedonije, Vlaste Mandić iz Kotora, domaćina glavnoga kuhara Ozgur Donertasa te Gijanfranca Crepaldia, gastro majstora iz Italije koji će prezentirati mediteransku kuhinju, uz zakusku.
19:00 Završetak rada Sajma
TREĆI DAN
Petak, 15. ožujka 2024.
9:00 Početak rada Sajma
Kulturno umjetnički program
Klapa Laus iz Dubrovnika,
Voditeljica programa: Suzi Sokol
9:00 PREDAVANJE / DVORANA Boreas
Info dan HBOR-a i HGK – ŽK Dubrovnik: „Kreditni programi HBOR-a“
Predavačica: Marina Jurašin, voditeljica Područnog ureda HBOR-a za Dalmaciju, Sektor kreditiranja.
10:00 PREDAVANJE / DVORANA Boreas
HGK – ŽK Dubrovnik, Info dan: Obnovljivi izvori energije i ugradnja solara
Program:
- Tržište električne energije – HEP Opskrba,
- Zakonska i tržišna regulativa OIE (s naglaskom na solarne elektrane) – HEP Opskrba,
- Tehnički preduvjeti i načini priključenja solarnih elektrana – HEP ODS, Elektrojug Dubrovnik.
12:00 Gastro show popularnih kuhara:
Tomislava Špičeka, Olivere Starčević iz Makedonije, domaćina glavnoga kuhara Ozgur Donertasa koji će prezentirati mediteransku kuhinju, uz zakusku.
19:00 Završetak radnog dana Sajma
ČETVRTI DAN
Subota, 16. ožujka 2024.
9:30 Početak rada Sajma
10:00 Uključivanje Sajma u program Hrvatskog radija, Radija Dubrovnik
Posljednji dan ugodnog druženja sa izlagačima (možebitna iznenađenja)
17:00 Zatvaranje Sajma