18.8 C
Dubrovnik
Petak, 18 listopada, 2024
NaslovnicaVijestiFranković objasnio nova parkirališna mjesta i njihovu vezu s Pašalićem - podigli...

Franković objasnio nova parkirališna mjesta i njihovu vezu s Pašalićem – podigli su kaznenu prijavu protiv mene

Gradonačelnik Mato Franković danas je prilikom primopredaje novog vatrogasnov vozila JVP Dubrovački vatrogasci objasnio kakva je veza između novih parkirališnih mjesta na Lapadskoj obali i Laguna Tradea.

-Opunomoćenik, odvjetnik, koji zastupa gospodina Pašalića, podigao je kaznenu prijavu na Upravnom sudu u Splitu, protiv odgovorne osobe za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju Lapadske obale. Poznato je da je, sukladno zakonskim normativima, u Gradu Dubrovniku jedina odgovorna osoba gradonačelnik, odnosno ja. Navedeno me iznenadilo jer smo išli u jedan sporazum kako bi mirno riješili spor sukladno sporazumu i odluci gradskog vijeća, koja je prije toga usuglašena s državnim odvjetništvom, odvjetnikom gospodina Pašalića i nadležnim ministarstvom, rekao je Franković.

Dodao je kako je Grad sukladno tome mijenjao UPU Gruški akvatorij i granice pomorskog dobra UPU- a Gruški akvatorij.

-Vidjeli ste da smo jučer ocrtali posljednja parkirna mjesta na šetnici, a sve u okviru pomorskog dobra, koje bi trebalo pripasti gospodinu Pašaliću, jer je to bio dio dogovora. Naime, dolazilo je do preklapanja koncesije za marinu s jedne i s druge strane prostornog plana. Dosada smo bili i više nego korektni.

Nismo potezali pitanje da je 2012. godine Vlada Zorana Milanovića pod predsjedanjem Hajdaša – Dončića, donijela odluku i dodijelila koncesiju tvrtki Laguna Trade, koja se na isti taj natječaj javila suprotno odrednicama natječaja, jer su predstavili dokument za izgradnju marine koji je bio suprotan GUP-u i UPU-u Grada Dubrovnika.

Nakon toga se Luka Dubrovnik na tu odluku žalila Upravnom sudu u Splitu, koji je donio odluku u kojoj 2014. poništava Odluku o dodjeli koncesije Laguna Tradeu i to zato što je ista donesena suprotno činjeničnom stanju i da zapravo Laguna Trade nije trebala biti ni promatrana kao koncesionar jer je prijavila projekt protivan GUP-u Grada Dubrovnika i UPU Gruški akvatorij.

Nakon toga sve normalno bi bilo izbor drugog koncesionara iliponištenje postupka. Međutim ne dolazi do toga, nego se 2014. mijenja GUP Grada u smislu pomorskih objekata, a resorno ministarstvo dodjeljuje koncesiju Laguna Tradeu, prema onom postupku, koji je Uprani sud u Splitu proglasio nezakonitim, a na to se nitko nije žalio. A gospodinu Božu Memedu je zabranjeno da se žali na to. Dakle protuzakonito je dodijeljena koncesija. To nije krivnja Pašalića, nego onih koje su u tim trenutcima odgovorne osobe i koje su napravile ovaj čin, koji i danas izaziva probleme u Dubrovniku. Da je kojim slučajem sve napravljeno kako treba, sustav Lapadske obale bio bi integriran i mi ne bismo morali tražiti kompromise i tražiti kako obeštetiti Pašalića kojem je Država dala koncesiju za 700 metara obale koja ulazi u trup Lapadske obale, kazao je Franković.

-Mi ne znamo po čijem je naputku i pod čijim utjecajem to napravljeno, ali ono što možemo napraviti je boriti se za zakonitost našeg rada, jer on i dalje podiže tužbe. Ono što Pašalić ne može napraviti je srušiti Lapadsku obalu jer je ona izgrađena, završena i ima uporabnu dozvolu. Posljednji čin održavanja našeg dijela sporazuma je ocrtavanje parkirališnih mjesta, nakon izmjene GUP-a, a boja na kamenu se može izbrisati za sat vremena, zaključio je Franković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE