20.8 C
Dubrovnik
Utorak, 22 listopada, 2024
NaslovnicaVijestiKUD MARKO MAROJICA Plan je u 2024. doprinijeti razvoju društvenog i kulturnog...

KUD MARKO MAROJICA Plan je u 2024. doprinijeti razvoju društvenog i kulturnog života u našoj općini

U prostorijama doma u Buićima, u subotu je održana redovna godišnja Skupština Kulturno umjetničkog društva Marko Marojica. Predsjednik KUD-a Marin Srijense podnio je izvješće o radu tijekom 2023. godine.

– Prošla godina nam je bila bogata balima, putovanjima i druženjima. Ponosni smo na naše aktivnosti tijekom godine. Pokušavamo očuvati tradiciju te je prenijeti mladima, stoga smo s djecom organizirali Uskrsne i Božićne radionice. Najznačajniji događaj je bio odlazak na Oktoberfest, gdje smo bili jedini predstavnici Hrvatske. Početkom godine posjetili smo Vinkovce, to je bio nagradno putovanje našim članovima. Uspjeli smo ostvariti putovanja za Maribor, Sloveniju te uspostaviti suradnju s kulturno umjetničkim društvom u Novom Marofu, gdje smo bili njihovi gosti. Imali smo više gostovanja, Osojnik, Metković te Dvjesto pupoljaka u Herceg Novom, rekao je te dodao kako su sudjelovali i na manifestaciji Folklor povezuje gdje smo povezali djecu Konavala i Primorja s našim najmlađima.

KUD Marko Marojica bio je i organizator Adventa u Mandaljeni, a posebno su ponosni na suradnju s lokalnim društvima i udrugama.

– Planovi za 2024. godinu obuhvaćaju doprinos razvoju društvenog i kulturnog života u našoj općini. Planiramo obogatiti program KUD-a, naučiti neke nove bale koje ćete imati priliku vidjeti i ovo ljeto, rečeno je na godišnjoj skupštini. Nankon skupštine slijedio je nezaobilazan tratamenat i druženje u domu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE