Pržene i slane nisu rezervirane samo za grickanje u kinu. One su najzdravija grickalica koju možete pronaći, pa nema razloga da se suzdržavate. Pogotovo kad postanu pesto s miksom začinskog bilja.
Zbog obilja nezasićenih masnih kiselina, vitamina, osobito E i grupe B, minerala i mnogih drugih korisnih sastojaka u tragovima, sjemenke bundeve su na samom vrhu zdravstveno preporučljivih namirnica. Baš zato, vrijeme je da ih napravite u obliku pesta kojeg možete poslužiti kao namaz na preprženom kruhu ili na punom tanjuru širokih rezanaca.
Sastojci:
1 šalica bučinih sjemenki (oljuštene, sirove)
½ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 šalice svježeg začinskog bilja (bosiljak, peršin, korijander, timijan..)*
3 češnja češnjaka
½ žličice soli
¼ šalice svježe cijeđenog soka od limuna
Priprema:
- Tostirati bučine sjemenke na suhoj tavi ili u pećnici.
- Pustiti da se ohlade zatim staviti sve sastojke u multipraktik i miksati dok ne dobijete pesto s malim komadićima.
- Po potrebi dodati još ulja ili soka od limuna te začina.
Servirajte uz tjesteninu, kao umak svježem povrću, u salate, kao umak krumpiru, batatu, falafelu, a čuvajte u staklenci u hladnjaku.
Pratite novitete na facebook stanici, a očekujemo vas na adresi:
Butiga zdravlja, Mercante, Vukovarska 22
Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati
subotom od 8 do 14 sati
sponzorirani članak, Izvor: TEKST/ FOTO Tvornica zdrave hrane
Valjda pola šalice ekstra djevičanskog bučinog ulja