16.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 27 listopada, 2024
NaslovnicaVijestiI vi možete pomoći djevojčici Teni i vatrogascu Filipu. Pročitajte kako!

I vi možete pomoći djevojčici Teni i vatrogascu Filipu. Pročitajte kako!

Zaklada Ana Rukavina putem društvenih mreža pozvalaje sve građane od 18 do 40 godina da se odazovu akciji prikupljanja uzoraka za Hrvatski registar dobrotvornih darivatelja koštane srži. Traže se podudarni darovatelji koji mogu pomoću u liječenju djevojčise Tene i vatrogasca Filipa. Zainteresirani se mogu se javiti u dubrovačku bolnicu.

– Tena se liječi od vrlo teške bolesti anaplastičnog limfoma velikih stanica, a Filip od akutne leukemije. Nažalost, roditelji i bliža obitelj nisu podudarni darivatelji – objavili su iz Zaklade.

 – Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije, aplastične anemije te bolesnika s teškim i rijetkim bolestima diljem svijeta.
Pozivamo sve građane da se odazovu u što većem broju kako bi pomogli malenoj Teni i mladom vatrogascu Filipu ili nekom drugom oboljelom i time humanim činom pružili nadu za život i ozdravljenje. Veliko hvala od srca! – poručili su iz Zaklade.

U Dubrovniku možete sudjelovati u ovoj akciji u Općoj bolnici Dubrovnik na Odjelu transfuzijske medicine, ponedjeljkom i četvrtkom od 8:00 do 10:00 sati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE