Sinoć su u hotelu Rixos Premium Dubrovnik dodijeljena priznanja za najbolja postignuća u gastronomiji na području Dubrovačko-neretvanske županije u kategoriji ugostiteljskih objekata preko 50 sjedećih mjesta u organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik financiranog sredstvima EU iz Europskog Socijalnog Fonda.
Cilj ovog događaja prepoznavanje je vrijednosti struke, odavanje počasti za uloženi trud ugostiteljima i promocija zanimanja za koja postoji izražena gospodarska potreba.
U kreiranju nove vrijednosti gastronomske ponude naše županije važnu ulogu čine ugostiteljski objekti koji u svojim jelovnicima nude ukusnu i autentičnu hranu našeg kraja koju gosti ne mogu kušati nigdje drugdje.
Ugostiteljske objekte koji su se prijavili na javni poziv posjetila je tajna komisija i ocijenila ih prema određenim kriterijima po kojima se ocjenjivalo korištenje lokalnih namirnica u konstrukciji jelovnika, inovativnost na temeljima tradicije i promocija lokalne gastronomije kroz ponudu jela i pića.
Dobitnici ovogodišnjih priznanja su restoran Orsan za promicanje lokalne gastronomije, Konoba Vinica Monković za korištenje lokalnih namirnica, te Gradska kavana Arsenal restoran za inovativnost i posebna priznanje za organiziranje tematskih glazbenih večeri pripalo je Pivnici Dubrava.
Vjerujemo da će ovakva promocija ugostiteljima dovesti nove goste, ali i motivirati ih da nastave istraživati svijet gastronomije da bi njihova ponuda bila što bolja – stoji u priopćenju Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.