Najmekaniji, najsočniji, najčokoladniji brownie obogaćen viskijem i narančom? O Da! Napravite i vi svoj brownie za koji će se tražiti recept i komadić više. Ideja je bila čokoladni kolač obogatiti jakim notama viskija i svježom aromom naranče. Kombinacija se pokazala izvrsnom. A sve je jako fino, meko, mirisno i ukusno.
Recept je jako jednostavan pa krenimo na posao.
200 g tamne čokolade rastopite na pari u zdjeli s 250 g maslaca lagano miješajući dok ne dobijete svilenkastu teksturu.
U drugu zdjelu pomiješajte suhe sastojke:
80 g brašna
1 vrećica praška za pecivo
320 g šećera
prstohvat soli
80 g gorkog kakaa
U zdjelu sa suhim sastojcima polako ulijevajte rastopljenu čokoladu s maslacem i lagano miješajte električnim mikserom. Kada se smjesa sjedini dodajte 4 cijela jaja, jedno po jedno. Kada smjesa postane gusta i svilenkaste teksture dodajte 100 ml viskija po želji, sok i koricu 2 cijele naranče te izlijte u pravokutni kalup obložen papirom za pečenje. Pecite na 160 stupnjeva u zagrijanoj pećnici 20 minuta.
Dok je kolač topao, zalijte ga čokoladnom glazurom od
200 g rastopljene tamne čokolade sa 70 g maslaca i 50 ml viskija i, po želji, komadići grubo narezane čokolade.
Brownie probajte čim se ohladi do sobne temperature. Najbolji je dok je topao jer sve arome dolaze do izražaja, a može se čuvati i na sobnoj temperaturi.
U slast!