20.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 27 listopada, 2024
NaslovnicaVijestiVeleposlanik Kraljevine Španjolske Nj. E. Juan Gonzalez-Barba u nastupnom posjetu Županiji

Veleposlanik Kraljevine Španjolske Nj. E. Juan Gonzalez-Barba u nastupnom posjetu Županiji

Župan Nikola Dobroslavić primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Juana Gonzáleza-Barbu.

U pratnji Nj. E. Gonzáleza-Barbe bila je i počasna konzulica Kraljevine Španjolske u našoj županiji Jelka Tepšić.

Tijekom razgovora Nj. E. Gonzalez-Barba izrazio je zanimanje za potencijale u razvoju gospodarstva naše županije, posebice poljoprivrede i obnovljivih izvora energije. Istaknuo je i kako sada, kada se i sam uvjerio u prirodne ljepote naše županije, razumije zašto nam je turizam primarna djelatnost.

U svjetlu trenutnih događanja, bilo je govora i o ulasku Hrvatske u Schengen i važnosti te odluke za sve stanovnike RH.

Župan Nikola Dobroslavić upoznao je veleposlanika s bogatom poviješću i kulturom županije, posebice Dubrovnika i Stona te istaknuo kako je upravo to, uz iznimne prirodne ljepote, najbolja pretpostavka za razvoj turizma, koji zato i je naša glavna gospodarska grana. Dodao je i kako se glavni projekti Županije temelje na prometnom povezivanju, prije svega cestovnom, ali i izgradnji lučke infrastrukture. Pelješki most bio je naš najvažniji infrastrukturni projekt, kazao je župan, a s čime se složio i veleposlanik Gonzalez-Barba, istaknuvši kako je i on svjestan da je Pelješki most od vitalnog značaja za Dubrovačko-neretvansku županiju. Nj. E. Gonzalez-Barba je kazao kako je Hrvatska prijateljska zemlja Španjolskoj, a što se posebno odnosi na Dubrovnik, po kojemu je Hrvatska i neprepoznatljivija, ali i zbog kojeg je omiljeno odredište španjolskih turista.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE