Raznovrstan program Good Food Festivala se nastavlja, u tijeku je festivalski tjedan koji uključuje Tjedan restorana, slatku festivalsku ponudu i vinokušnju, radionicama, turama te sajmom rukotvorina i domaćih prehrambenih proizvoda „Samo Hrvatsko“ u parku Luja Šoletića u Gružu.
SUBOTA
U subotu, 15. listopada u prostorijama Udruge Deša održat će se radionica pripremanja slastica od ljute naranče i bruštulanih mjendula, a uz voditelja radionice Domagoja Palametu naučite kako izraditi slasticu dostojnu svake proslave.
Subotnji objed rezerviran je za vrhunsku prezentaciju izrade njoka i odabir mesa za pašticadu, nakon koje slijedi tematski ručak od tri slijeda u Restoranu Veranda na Šetnici Dubrovačkih vrtova sunca uz živu glazbu. Prezentacija počinje u 13 sati, a broj mjesta je ograničen te je potrebno rezervirati putem broja 091 174 6082.
U subotu u 19 sati, u restoranu Urban & Veggie na večeri Italije, vrijedni chefovi pripremaju poznate talijanske specijalitete, točnije panuzzo, pamigianu i tiramisu, a sve uz glazbenu pratnju Bloom Box-a. Rezervirajte svoje mjesto na 095 326 2568.
Ovogodišnji festival obogaćen je i gastro – filmskom večeri u TUP-u „Azijski klasik na pjatu i platnu“ u 19 sati, a Sunset Beach Dubrovnik priprema „Show cooking with ofyr“ po prigodnim cijenama, od 18 do 22 sata na terasi restorana Trattoria. U Dubrovačkoj pivovari se nastavlja DBC & Mexican style By Barbarossa Barbecue, tradicionalni meksički street food u pratnji benda Los Santos u subotu, a u nedjelju Harpoon Blues Band.
NEDJELJA
Na posljednjoj kulinarskoj radionici Udruge Deša, u nedjelju, 16. listopada, s početkom u 10 sati, održati će se radionica pripremanja beškotina na ožičicu. Ulaz je slobodan uz obveznu prethodnu rezervaciju na tel: +38520420145 te e-mail: info@desa-dubrovnik.hr.
Za one najmlađe, u nedjelju od 10 do 17 sati, Sunset Beach Dubrovnik pripremio je dječju festivalsku ponudu uz predstavu Tonke Balonke u 11 sati.
U nedjelju, 16. listopada od 10 sati organiziran je i jesenski đir Gornjim selima, besplatno vođenje pješačkom stazom te ručak uz promotivne cijene u OPG Laptalo (099 218 3612) i OPG Musladin (099 303 1559).
Posljednji dan Good Food Festivala, tradicionalno obilježava Dubrovačka trpeza na kojoj će se predstavit dubrovački hoteli i restorani, pekari, slastičari, ugostitelji i vinari koji će prezentirati svoje znanje i umijeće od 10 do podne. Sav prihod ide Društvu distrofičara invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko neretvanske županije. Organizatori ovog humanitarnog događaja su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Županija dubrovačko-neretvanska, Hrvatska gospodarska k omora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, Ceh ugostitelja i TUŠ Dubrovnik.
Pravu poslasticu ovogodišnjeg Good Food Festivala, gala večeru, pripremio je hotel Rixos Premium Dubrovnik I chef Ozgur Donertas, pod nazivom “Titanic Dinner Experience”. UzDubrovački simfonijski orkestar i Maju Grgić & Bend te Wevents Gatsby Dance Show ova gala večer je humanitarnog karaktera, a sav prihod ide udruzi Dva skalina. Rezervirajte svoje mjesto na 020 200 000.
Street food festival Bavarin
Turistička zajednica grada Dubrovnika u devetom izdanju Good Food Festivala predstavila je i novitet – prvi dubrovački street food festival Bavarin u Lazaretima, koji će kroz šest ugostiteljskih objekata nuditi hranu ponajboljih domaćih chefova i restorana, s menijima prilagođenima za sve – od burgera, plant based jela, ponajboljih ribljih street food delikatesa pa sve do najukusnijih slastica.
Tjedan restorana i sajam “Samo hrvatsko”
Tijekom cijelog festivalskog tjedna, od 10. do 16. listopada, održava se Tjedan restorana, nude se slastice, vinokušnje, doručci, gastro ture i sajam rukotvorina i domaćih prehrambenih proizvoda „Samo Hrvatsko“ u parku Luja Šoletića u Gružu. Vrijedni kuhari četrdesetak dubrovačkih restorana posebno su za Good Food Festival kreirali festivalske menije po promotivnim cijenama, a mogu se kušati tijekom cijelog Festivalskog tjedna.
Iskoristite ovu sjajnu priliku i posjetite restorane u kojima do sad niste bili, dopustite da vam dubrovački ugostitelji pokažu koliko su jela iz njihove ponude ukusna, kreativna i primamljiva. Bogatu ponudu koju nude svi navedeni restorani, pastićerije i wine barovi, kao i cjelokupni program Good Food festivalskog vikenda možete pogledati na web stranici Turističke zajednice grada Dubrovnika.