18.8 C
Dubrovnik
Petak, 20 rujna, 2024
NaslovnicaVijestiTri osobe u domu za starije počinile samoubojstvo

Tri osobe u domu za starije počinile samoubojstvo

U prethodnih nekoliko mjeseci tri osobe starije životne dobi, svi štićenici doma za umirovljenike, počinile su samoubojstvo, potvrdio je na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite DNŽ policijski načelnik Ivan Pavličević, odgovarajući na pitanje novinara.

Novinar je naime pitao je li istina da su u Domu za starije i nemoćne Dubrovnik u posljednja tri mjeseca tri osobe, korisnici doma, počinili suicid?

“Zbog samog objekta, kao i ostalih korisnika objekta, neću potvrditi o kojem se objektu za starije radi, ali mogu potvrditi da su prosincu 2019., kao i u ožujku i travnju ove godine, tri osobe starije životne dobi počinile samoubojstvo. Osobe su imale oko 90 godina”, kazao je Pavličević.

U sva tri slučaja na mjesto događaja izašli su djelatnici policije, napravljeni su i očevidi, a na teren je u sva tri slučaja izašao i mrtvozornik.

“Sastavljana su izvješća koja su potom predana Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku” zaključio je Pavličević.

Zamjenik župana Joško Cebalo kazao je kako županija nije imala saznanja o ovim slučajevima.

“Ne znam o kojem se Domu za starije radi. Mi kao županija nismo osnivači svih domovima, ali ćemo svakako ove navode provjeriti, a pokrenuti će se i istraga unutar institucije u kojoj se to dogodilo” kazao je Cebalo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE