18.8 C
Dubrovnik
Petak, 20 rujna, 2024
NaslovnicaLifestyle2020. U RETROVIZORU/ Krešimir Glavinić: Vidio sam Dubrovnik kakav bi htio da...

2020. U RETROVIZORU/ Krešimir Glavinić: Vidio sam Dubrovnik kakav bi htio da bude i kad prestane ”novo normalno”

Krešimiru Glaviniću, jednom od osnivača Muzeja crvene povijesti, protekla će godina ostati u sjećanju po nevjerojatnom spletu okolnosti koji nam je dopustio uvid u Dubrovnik bez masivnog turizma koji nitko od nas nije mogao ni zamisliti. “Vidio sam Dubrovnik kakav bi htio da bude i kad prestane “novo normalno”- Dubrovnik u kojem su ljetna kina puna Dubrovčana”, kazao nam je Glavinić.

“Protekla će mi godina ostati u sjećanju kao jedan nevjerojatni događaj kada nam je priroda dopustila uvid u nešto što se početkom 2020. godine nije ni moglo zamisliti – život u Dubrovniku bez ludog i masovnog turizma koji od nas zahtjeva skoro pa 24-satni angažman u periodu od 7-8 mjeseci.

I moram priznati, unatoč svemu lošem što je 2020., donijela od velikog broja umrlih, preko velikog broja ekonomski propalih do upitnog uskraćivanja ljudskih prava, ja bih se usredotočio na ono pozitivno, a to je da sam po prvi put vidio Dubrovnik kakav bi htio da bude i kad prestane ”novo normalno” – Dubrovnik u kojem su ljetna kina puna Dubrovčana, Dubrovnik u kojem usred ljeta vidite Dubrovčane kako šetaju, voze bicikle, Dubrovčane koji se druže, roštiljaju, planinare, sade biljke u ono malo vrtova koji nisu pretvoreni u zgrade i apartmane. Naravno, nadam se da će ova pandemija što prije prestati, ali isto tako se nadam da ćemo iz nje izaći pametniji.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

NJORGANJE