VIJESTI
16.05.2017 u 16:23

Lasić: Jasno je da je na Ponti narušeno pomorsko dobro, osobno ću izvijestiti ministarstvo o svemu

Kandidat za načelnika Općine Konavle Božo Lasić reagirao je u utorak na posljednja događanja oko ilegalne gradnje na predjelu Ponta rekavši kako je jasno da je obitelj Vidak narušila pomorsko dobro nasipanjem šuta na plažu i gradnjom daleko izvan okvira njihovog vlasništva.
 


komentara  14

U ponedjeljak u poslijepodnevnim satima na predjelu Ponte, odnosno Čiste luke došlo je do incidenta kada je skupina mladih, iz Udruge Ponta, pokušala spriječiti nelegalne radove na tom predjelu, a tom prilikom je priveden i kandidat HDZ-a na listi za Općinsko vijeće Mario Dimnić. Lasić je u potpunosti stao iza stranačkog kolege i prijatelja.

- Prema informacijama koje ja imam, bez obzira na tvrdnje gospodina Vidaka, Mario Dimnić nije nikoga napao. Momci su stali u obranu plaže koju svi Konavljani koriste već godinama, rekao je Lasić.

Pomorsko dobro na predjelu uvala Ponta u k.o. Obod definirano je temeljem Uredbe Vlade Republike Hrvatske o određivanju granice pomorskog dobra na dijelu k.o. Obod (Narodne novine broj 72/2002) i isto je grafički prikazano te označeno na kopijama katastarskog plana u novoj i staroj izmjeri gdje je granica pomorskog dobra označena crvenom bojom.

- Čestica zemlje u vlasništvu obitelji Vidak na kojoj oni izvode radove predstavlja čest.zem. 887 z.ul.635 k.o. Obod (stara izmjera) odnosno kat.čest.59 k.o. Obod (nova izmjera). Granica pomorskog dobra na česticama u vlasništvu obitelji Vidak prolazi cca. 10-15 metara od njezine južne granice. S obzirom da obitelj Vidak predmetne radove izvodi na samoj južnoj granici svoje parcele (odnosno 'uređuje međe') iz priložene dokumentacije je jasno i nedvojbeno da se radovi izvode duboko unutar granica pomorskog dobra, rekao je Lasić i dodao: „Osobno moram izraziti zgražanje svime što se dogodilo u ovom slučaju, a ponajviše zbog uništavanja prirodne obale koja je više nego očigledna“.

- Svi elementi su ovdje i pozivam sve institucije da žurno reagiraju kako bi se spriječila devastacija i sve vratilo u prvobitno stanje. Osobno ću o svemu ovome izvijestiti resorno ministarstvo, zaključio je Lasić.

Obod - kopija plana nova izmjera pomorsko dobro 2017 Model 1

Obod - kopija plana stara izmjera za katastar pomorsko dobro 2017 Model-1

Obod - skica izmjere_ pomorsko dobro 2017

Uredba o određivanju granice pomorskog dobra na dijelu k.o. Obod


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

billybob 17.05.17 u 13:23
LukšaGlavinja nije na tome stao, već je direktno upozorio mog pokojnog oca daukoliko njemu neproda tu zemlju da će se nać naćin da se zemlja oduzme.....to je lako rijesiti. stavis "slug" duge devetke u Pismo sa slikama njegove djece I posaljes mu. jedan moj prijatelj je tako imo problema na peljescu, isto neka zemlja uz more, nije ceo prodat I pocele prijetnje. on stavio dugu devetku u kovertu I napisao, iza mene nece ostati sirocad. nikad vise ni od koga nije imo problema.

   

Dubrovnik-Ljilja 16.05.17 u 18:58
Pogledajte Uvalu Lapad, pa nikome nista.

   

billybob 16.05.17 u 17:26
I onda se bunite na Vucurevica, pa on je htio isto, napraviti jos ljepsi i stariji Dubrovnik, doduse ovaj je poceo od bricana.

   

billybob 16.05.17 u 17:22
ahahaaaa, koja nakarada od drzave i naroda.

prethodna / 1 / 2 / sljedeća
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija