VIJESTI
09.01.2017 u 12:13

KOMUNALNA LUČICA BATALA: Do ljeta stižu pontoni s 512 vezova

- Županijska lučka uprava Dubrovnik se kod HBOR-a zadužila 10 milijuna kuna uz odobrenje Županijske skupštine, te je u postupku javna nabava za pet pontona i valobran, koji bi se, ukoliko ne bude tužbi u procesu, trebali postaviti do 1. lipnja ove godine, izjavio je za Dubrovniknet Željko Dadić, ravnatelj ŽLU Dubrovnik. Završetkom ovog procesa komunalna lučica Batala, namijenjena građanima, imat će 512 uređenih vezova za barke.


komentara  12

Postavljanje pontona i valobrana prva je faza uređenja komunalne lučice Batala, koju će putem kredita samostalno financirati ŽLU Dubrovnik, a na pitanje što je s najavljivanim sufinanciranjem iz proračuna Grada Dubrovnika, što je gradonačelnim Andro Vlahušić u više navrata ponavljao i za govornicom Gradskog vijeća i u raznim medijima, Dadić odgovara.

- Grad Dubrovnik je putem medija više puta spominjao iznose od 15 milijuna kuna, 10 milijuna kuna za sufinanciranje, te 10 godina po 1 milijun kuna. Županijska lučka uprava Dubrovnik, u suradnji sa Županijom Dubrovačko – neretvanskom, poslala je prijedlog Ugovora o sufinanciranju Gradu Dubrovniku na koje nismo dobili odgovor, te smo se nakon toga odlučili  na samostalno financiranje dijela projekta.

Naime postavljanje pontona sa 512 vezova je tek prva faza uređenja komunalne lučice Batala, a po završetku obiju faza uređenja na Batali bi trebali biti uređeni operativni vezovi uz gradsku rivu za potrebe policije, peljara, lučke kapetanije. Osim toga uz Lapadsku obalu od Sorkočevića do Vile Elize planirano je uređenje izletničke obale za brodove turoperatora.

Na dijelu obale uz park na Batali u drugoj fazi projekta planira se izgraditi klupska kućica, urediti  20 parkirališnih mjesta, šetnica i  manipulativni i radni plato sa dizalicom, ali i urediti zeleni pojas kojim će se odijeliti parkiralište od obalne šetnice, javne prometnice te od građevine pratećih sadržaja marine. Predviđeno je i manje reciklažno dvorište za primjereno odlaganje otpada. Ukupna vrijednost projekta je 21, 5 milijuna kuna. Prva faza: pontoni i valobran trebali bi se realizirati do lipnja ove godine, a druga faza uređenja obale i potrebne infrastrukture ovisit će o uređenju Lapadske obale.

Željko Dadić napominje kako Županijska lučka uprava za ovu drugu fazu uređenja očekuje i financijku pomoć od Grada jer sami za to neće imati novaca. U fotogaleriji pogledajte kako bi lučica Batala trebala izgledati.


K.Fiorović

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

siroliver 09.01.17 u 17:31
kako dobiti vez?

   

barakokula 09.01.17 u 13:24
koliko ce doticni Ž.M. iz lucke uprave zaradit na obecanim vezovima preispitajte malo

prethodna / 1 / 2 / sljedeća
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
mostar_suradnja
VIJESTI
0      20|06|18 u 09:03
Povezivanje gradova Dubrovnika, Kotora, Mostara i Montegrotta
nezgoda
VIJESTI
0      20|06|18 u 08:59
Nezgoda u Ulici Petra Bakića, vozači oprez
uklanjanje_olupina_konavle
VIJESTI
0      20|06|18 u 07:46
Kreće uklanjanje olupina i nelegalnih odlagališta u Konavlima
autobusi_frankovic_naslovna
VIJESTI
1      19|06|18 u 21:00
Izletnički autobusi više neće moći na Pile
savjet_mladih_rasprava
VIJESTI
0      19|06|18 u 19:46
Nikoga nije briga za mlade - Savjet mladih opet nije osnovan

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija