POLITIKA
23.11.2016 u 10:28

"Srđ je Grad": predloženi proračun ne možemo prihvatiti, gradonačelnik daje 25 milijuna kuna golferima, a građani piju zagađenu vodu.....

Nakon jučerašnjeg sastanka kod gradonačelnika, a vezano uz prijedlog Proračuna za 2017. predstavnici KLGB "Srđ je Grad "ističu kako predloženu verziju proračuna ne mogu prihvatiti. U priopćenju za medije istaknuli su i zašto. Između ostaloga, ne slažu se s prijedlogom da se za cestovnu infrastrukturu Golf resorta na Srđu, izdvoji 25 milijuna gradskog novca i traže da se taj novac uloži u hitnu sanaciju Grabovnice, koja zagađuje izvor Omble. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. 


komentara  28

"Na jučerašnjem sastanku kod gradonačelnika Grada Dubrovnika, a vezano uz prijedlog Proračuna za 2017. predstavnici KLGB Srđ je Grad vrlo su jasno rekli da ovakvu verziju proračuna ne mogu prihvatiti.

Unatoč opetovanim uvjeravanjima „investitora“ i Gradonačelnika kako Grad Dubrovnik neće plaćati infrastrukturu za nekretninski projekt na Srđu, Gradonačelnikov prijedlog Proračuna za 2017. predviđa iznos od 25.000.000 kuna kojima bi  Grad Dubrovnik platio izgradnju cestovne infrastrukture za navedeni projekt.

Ovakav prijedlog Proračuna predstavlja kontinuitet pogodovanja navedenom „investitoru“ i dokaz je da su i predstavnici tvrtke Razvoj Golf d.o.o. i Gradonačelnik varali građane Dubrovnika, tvrdeći da ovaj projekt neće koštati Grad Dubrovnik niti lipe. O tome svjedoče izjave predstavnika tvrtke Razvoj Golf d.o.o. tijekom javne rasprave i Gradonačelnikov zaključak prihvaćen na sjednici Gradskog vijeća od 30. srpnja 2013.

S druge strane, dok je spreman potrošiti milijunske iznose javnog novca u privatni nekretninski posao, Gradonačelnik ovim prijedlogom Proračuna propušta odvojiti sredstva za projekte javnog značaja koji mogu riješiti osnovne probleme koji muče stanovnike Dubrovnika.

Sredstva za sanaciju Grabovice

Obzirom da nam je na sjednici Gradskog vijeća situacija s Grabovicom bila predstavljena kao kritična, s otvorenom dvojbom da se već sada svakodnevno trujemo zagađenom vode, te zbog činjenice da ne postoje realna dugoročna rješenja, tražimo da se ovih 25.000.000 kuna namijenjenih apartmanizaciji Srđa prenamjeni u hitne mjere sanacije Grabovice i iznalaženje dugoročnog rješenja upravljanja otpadom.  Zanemarivanjem ovog pitanja dovodi se u pitanje i smisao izgradnje novog pročistača.

Javna garaža na Ilijinoj Glavici.

Kako je ovo jedan od ključnih gradskih problema, smatramo da je dio eventualnog kreditnog zaduženja od  predloženih 100.000.000 kn. primjereno utrošiti u  kupnju javne garaže na Ilijnoj Glavici, a da se ostali projekti pokriju iz sredstava Proračuna.

Sustav oborinske odvodnje u Zagrebačkoj ulici

U Proračunu za 2017. nema sredstava predviđenih za izradu odvodnje niz Zagrebačku ulicu koja je ostala nedovršena nakon sramotno neodrađenog posla bez ikakve građevinske dozvole.

Športska infrastruktura

U prijedlogu Proračuna nema niti jedne kune od javno obećanih 50 milijuna kuna za sportsku infrastrukturu.

Ovo su samo najvažnije stavke naših prigovora zbog kojih ne možemo prihvatiti ovakvu verziju proračuna. U narednom periodu nastavit ćemo razgovore s pročelnicima upravnih odjela kako bi prijedlog proračuna za 2017. prilagodili potrebama građana Dubrovnika", navodi se u priopćenju KLGB Srđ je Grad.

 


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
   

tufina 24.11.16 u 08:02
Ovi što kao nisu uhljebi,beznadno su glupi,pa neznaš što je gore;ha,ha...

   

Dubrovnik-Ljilja 24.11.16 u 03:50
Sto se tice MAcyja i glavonje Zumba, njima je kobasica potrebnija nego meni.

   

Dubrovnik-Ljilja 24.11.16 u 03:49
Bravo Tajan, Idol i Tufina. Sot se tice NISAM TA, ali sma Ona, pisu sa Bosanke. Njihov je izbor bio da tamo zive, zar ne? Sjetila sam se jednog prijatelja, koji je skupio ovlontere i izgradili sami cestuu ustarom zavicaju. Ako su oni gore dobili ogromne novce za zemljista, zasto iz toga ne izgrade cestu?

   

macy 23.11.16 u 22:01
Što se ljutiš MOJGRAD? Zar ne vidiš da je Tupi naš gradski oriđino? Svakom loncu poklopac.

   

mojgrad 23.11.16 u 21:54
Slušaj TUFINETINO, ničiji uhljeb nisam a ponajmanje Androv. Svoju plaću zarađujem radom, za razliku od vas pisača komentara za Kristića i Mostašine, destruktivce i uhljebe. Nemate više po ćemu, pa petljanjem prelazite na druge projekte Garaža,Uvala,Grabovica,Kupari....a ja radom podržavam svaku investiciju u MOJGRAD!

   

tufina 23.11.16 u 20:08
MOJGRAD i NISAMTA,Androvi uhljebčići,slatki su kako ga samo branu, zdušno,rukama i nogama!

   

zumbo_je_moj_idol 23.11.16 u 19:14
Srđ je pošteno zarađen branjem majčine dušice, nisu ljudi generacijama brali gore majčinu dušicu bezveze da bi prodali nekom sumnjivom investitoru nego radi prave ljubavi prema travama, http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/dubrovnik/clanak/id/149001/uskok-na-sru-brali-majcinu-dusicu-upalo-im-milijun-eura:

   

tajan 23.11.16 u 18:21
kakvih 25 mil. kuna i kakve ceste??? razvoj golf se nije javio da je dobio građevinsku dozvolu za gradnju neke ceste, umjesto toga srušena im je studija utjecaja na okoliš i ponovno sve vraćeno, Andro i njegovi prijatelji iz razvoj golfa su govorili da počinje gradnja u jesen 2016 a umjesto gradnje dobili su odluku upravnog suda ali i da nije upravni sud srušio studiju opet gradnja nebi počela u jesen ove godine kako su najavljivali

   

mojgrad 23.11.16 u 17:16
Gradonačelnik nikada nikom ništa nije dao, tako da Srđevci po prvoj rećenici petljate. Preusmjeriti na Grabovicu, sigurno naš Maro i njegov ministar imaju razloga zašto bi tamo preusmjerili novce! Na Srđu je javna infrastruktura i ceste koje bi mi svi trebali koristiti, zašto se ne bi izgradile konačno, pa to smo tražili izglasavanjem plana. Kao i u svakom drugom projektu, investitor plaća komunalni doprinos, a lokalna uprava gradi javnu infrastrukturu. Srđevci, ovakvim izjavama možete samo obmanjivati ovih par vas koji nemaju što raditi.

   

tufina 23.11.16 u 15:53
Prioriteti su GRABOVICA i kanalizacija.Ima i drugih prioriteta koji su daleko važniji od pogodovanja golferima-zagađivačima

prethodna / 1 / 2 / 3 / sljedeća
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija