KULTURA
12.10.2019 u 10:08

JESENJI GLAZBENI MOSKAR Koncert Dore Kamber i Pera Škobelja u Sponzi

Dubrovački glazbenici, violinistica Dora Kamber i gitarist Pero Škobelj održat će koncert u nedjelju, 13. listopada u palači Sponza s početkom u 20.30 sati. Ovaj koncert početak je jesenskog ciklusa Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji nosi naziv „Jesenji glazbeni moskar“ i održava se petu godinu za redom. 


komentara  0

Na programu djela:

S.L. Weiss         Ciaccona uG molu
F. Schubert       Arpeggione sonata u A duru D.821
M. Miletić         Sonatina za violinu i gitaru
A. Piazzola        Histoire du Tango
                           Café 1930
                           Nightclub 1960

Dora Kamber specijalizirala je 2017. godine na poslijediplomskom specijalističkom studiju na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu na temu Artikulacija u Mozartovim i Beethovenovim violinskim sonatama. Usavršavala se na seminarima kod prestižnih svjetskih pedagoga kao sto su: Asja Kouchner, Alice Shoenfeld, Jennifer Ward-Clarke, Catherine Mackintosh, Therese Caudle, Merit Palas, Jeanne Janssens, Marianne Rygner, Felicity Lipman, Marja Olama, Bela Detrekoy, Tove Detrekoy, Alexsander Gilman... Kao solistica i članica komornih ansambala dobitnica je visokih nagrada na regionalnim i državnim natjecanjima. Zadnjih deset godina radi kao profesorica violine na Umjetničkoj školi Luka Sorkočević u Dubrovniku za koje vrijeme njeni učenici osvajaju ukupno 50 visokih nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Pero Škobelj svoju glazbenu naobrazbu na gitari stekao je u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u klasi prof. Tomislava Žerovnika i prof. Maroja Brčića, a zatim na Umjetničkoj akademiji sveučilišta u Splitu u klasi prof. Gorana Listeša, gdje je diplomirao 2011. godine. Tijekom svog školovanja sudjelovao je na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima u solo i komornoj kategoriji te osvojio brojne nagrade. Pohađao je brojne majstorske tečajeve koje su vodili svjetski poznati gitaristi: Zoran Dukić, Ana Vidović, Istvan Römer, Denis Azabagić, Pepe Romero, Aniello Desiderio, Carlo Marchione i Marcin Dylla.
Od 2011. radi kao profesor gitare u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku i Cavtatu te često nastupa kao solist i član komornih ansambala.
Ulaznice su dostupne u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra u petak i u nedjelju od 9 do 14 sati, u Luži, u gift shopu Dubravka na Pilama i agenciji Perla Adriatica na Pločama. Ulaznice se mogu kupiti i pred ulazom sat vremena prije početka koncerta, a popusti za građane mogu se ostvariti isključivo na blagajni Orkestra. Za više informacija kontaktirati broj 091 613 7314.


dubrovniknet team

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne
komentara 0 09|12|19
EDURO zapošljava 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija