VIJESTI
29.08.2019 u 13:23

Gradonačelnik predlaže:Ugostitelji koji budu radili zimi neće plaćati najam javnih površina

U cilju produljenja turističke sezone, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković predložio je mjeru koja bi trebala stimulirati vlasnike ugostiteljskih objekata u povijesnoj jezgri na rad u zimskim mjesecima. Mjera se odnosi na oslobađanje od plaćanja zakupnine za javne površine ugostitelja koji se pretežno bave posluživanjem jela (restorani, konobe, pizzerije) u povijesnoj jezgri, ukoliko budu obavljali svoju djelatnost od 1. prosinca 2019. do 29. veljače 2020. godine (osim na dane Božića, Sv. Stjepana, Nove godine, i Sveta tri kralja - kada mogu raditi po želji), najmanje 8 sati dnevno.


komentara  1

Navedena mjera se predlaže sada i kako bi ugostitelji mogli planirati svoje buduće poslovanje i definirati broj zaposlenika svog ugostiteljskog objekta.

Ugostitelji u Povijesnoj jezgri Grada koji se pretežno bave posluživanjem jela, a koji će djelatnost obavljati u razdoblju od 1. prosinca 2019. do 29. veljače 2020. godine dužni su nadležnom Upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom dostaviti zahtjev za oslobađanjem od plaćanja zakupnine u „zimskim“ mjesecima, kao i pisanu izjavu o obavljanju djelatnosti od 1. prosinca 2019. do 29. veljače 2020. godine.

O svakom pojedinom zahtjevu odlučit će Gradonačelnik svojim zaključkom, dok će nadzor nad radom ugostiteljskih objekata provodit će Komunalno redarstvo.KOMENTARI / Komentiraj
   
   

fabiola 29.08.19 u 22:20
Muslim da ih ovo neće motivirati, a da imse obeća smanjenje najma ljeti, ako budu radit zimi, to bi već motivirajuće ili da im se reče da će, ako ne budu radit zimi, ljeti imat manje stolova.....eeeee.... svi bi zimi radili, pa što Bog da. OVo je loša ucjena, ide njima u prilog. BAš ih briga, neće radit, neće plaćat. Ili bi im trebalo uvjetovat da svaki vikend radi drugi restoran ili dva, ili će im se smanjit stolovi ljeti.

Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija