VIJESTI
23.07.2019 u 19:58

RADOVI U TIJEKU: Tvrđava Mamula postaje ekskluzivni resort

Švicarska kompanija planira tvrđavu pretvoriti u ekskluzivni turistički resort s vlastitim plažama, centrom za sportove na vodi, restoranima, barovima, spa-centrom, bazenima i lukom za goste. Ugovorom o dugoročnom zakupu lokaliteta otoka Lastavica sa tvrđavom Mamula predviđen je period zakupa od 49 godina, a iz iste tvrtke javljaju da se ovih dana melju stijene, a ne arheološki ostaci u što sumnjaju civilne udruge i mještani.


komentara  0

Mještani i dio predstavnika nevladinog sektora sumnjaju da se tokom radova koji se ovih dana izvode na otoku Lastavica i tvrđavi Mamula na ulazu u Bokokotorski zaljev “melju” arheološki ostaci i izvode radovi dok je u toku zabrana gradnje zbog turističke sezone - piše pomorac.net

Iz kompanije “Orascom”, odnosno OHM “Mamula Montenegro”, međutim, kažu da to nije točno i da se radi o stijenama, a ne o bilo kakvim arheološkim nalazima.

Švicarska kompanija planira tvrđavu pretvoriti u ekskluzivni turistički resort s vlastitim plažama, centrom za sportove na vodi, restoranima, barovima, spa-centrom, bazenima i lukom za goste. Ugovorom o dugoročnom zakupu lokaliteta otoka Lastavica sa tvrđavom Mamula predviđen je period zakupa od 49 godina.

“Riječ je o posljednjoj fazi zemljanih radova na centralnom platou, a to podrazumijeva raščišćavanje zemlje i uklanjanje stjenskog materijala do projektirane kote iskopa, radi uvođenja ukopanih servisnih sadržaja. Nakon toga, zemljani nasip će biti vraćen, a plato će dobiti originalan izgled”, saopćili su “Vijestima” iz OHM-a, ističući da se “melje iskop čiste stjenske mase, a ne tlo na kojem može biti bilo kakvih arheoloških nalaza”.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.


foto:boka news

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija