VIJESTI
23.07.2019 u 12:09

KEKEZ: Sidrenje u uvali Sumratin je legalno

Sidrenje u uvali Sumratin u Lapadu, nije izričito zakonom zabranjeno, odnosno dopušteno je. Do sada nismo imali učestale slučajeve sidrenja jahti i jedrilica na tom području. Uglavnom radi o brodovima koji se  predvečer usidre, prenoće i ujutro pođu za svojim putem. Sve dok se ne ugrožava sigurnost plovidbe i kupača sidrenje je dopušteno“ kazao nema je u kratkom telefonskom razgovor lučki kapetan Mato Kekez. 


komentara  0

Sve više jahti i jedrilica odlučuje  provesti noć na sidru u uvali Sumartin, u Lapadu. Vođeni upravo tom informaciju, odlučili smo kontaktirati dubrovačko lučkog kapetana Mata Kekeza kako bi provjerili je li sidrenje na tom mjestu ilegalno.

- Sidrenje u uvali Sumratin nije izričito zabranjeno zakonom, odnosno dopušteno je. Do sad nismo imali učestale slučajeva sidrena na tom području. Vjerujem da je upravo to privuklo pažnju građana. Uglavnom se radi o brodovima koji se predvečer usidre, prenoće i ujutro pođu za svojim putem. Prilikom sidrenje potrebno je voditi računa o zakonskim propisima, ali i o pravilima pomorske struke, što znači da se mora voditi računa da se ne ometa sigurnost pomorskog prometa na području sidrenja, da se ne ugrožava sigurnost kupača, odnosno da se ne sidri unutar prostora ograđenog bovama. Isto tako, ako je na karti ucrtana bilo kakva pomorska infrastruktura, tipa cjevovoda ili kablova sidrenje je zabranjeno."

Iskoristili smo priliku i upitali Kekeza o tijeku natječaja za kompletiranje posade na brodu Danče.

- Kandidati su izabrani. Sutra je posljednji rok za zaprimanje eventualnih žali od strane protukandidata.  Ako žalbi bude njih rješava komisija. Cijeli postupak vodi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Nakon što se potvrdi izbor kandidata, ministarstvo donosi rješenje kojim ih se raspoređuje na određeno radno mjesto, pošto se ovdje radi o zapošljavanju na neodređeno. Nadao sam se da ćemo imati kompletnu posadu do 1. srpnja, a sad se nadam da ćemo posadu imati oko 1. kolovoza - kazao nam je Kekez. 


L.Pavlović

KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija