VIJESTI
16.07.2019 u 11:53

Na dubrovačkom području prvi put zaplijenjen kratom

U proteklih tjedan dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 43 osobe zatečene su u posjedu manjih količina marihuane, hašiša, ecstasya, indijske konoplje, speeda, kokaina i tableta koje se nalaze na popisu droga. Zanimljivo je kako je u Policijskoj postaji Ston, u dva odvojena slučaja, kod dvojice državljana SAD-a pronađena nova vrsta opijata kartom. 


komentara  0

Veći broj osoba zatečen s drogom

- Radi se o 15 hrvatskih i 28 stranih državljana kod kojih je droga najvećim dijelom pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima i na području  Dubrovnika, Zvekovice, Orebića, Broca i Župe dubrovačke.

Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani prekršajno su  sankcionirani po Zakonu o suzbijanju droga ili kazneno po Kaznenom zakonu.

Izdvajamo dva slučaja zapljene droge kratom koju su policijski službenici Policijske postaje Ston, u dva odvojena slučaja, pronašli kod dvojice državljana SAD-a prilikom njihovog ulaska u Republiku Hrvatsku na MCGP Zaton Doli.

U prvom je slučaju 135 g kratoma pronađeno kod 27-godišnjaka tijekom popodnevnih sati u nedjelju, 14. srpnja, a u drugom je slučaju, rano jutros, 670 g kratoma pronađeno kod 26-godišnjaka.

Droga je uz potvrdu oduzeta, a dvojica državljana SAD-a su, uz kaznene prijave zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, predani pritvorskom nadzorniku.

Zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama kazneno je prijavljen i 30-godišnji državljanin RH kod kojeg je, tijekom poslijepodnevnih sati jučer, 15. srpnja, prilikom ulazne granične kontrole na GP Zaton Doli, pronađeno 25,6 g kokaina - stoji u dnevnom priopćenju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Kratom je biljka iz Jugoistočne Azije, poznata po svojim svojstvima nalik na opijate, može kod osoba koje je koriste izazvati ovisnost pa čak i smrt, kaže US Food and Drug Administration. Kratomu sve više raste popularnost kao alternativi za opijate. Kako se veže za iste receptore kao morfij, može ublažiti bol.

Pojedini kemičari smatraju da obećava kao novo sredstvo protiv bolova, koje manje izaziva ovisnost. Trenutno se koristi kao rekreacijska droga, a korisnici kažu da djeluje na tjeskobu, depresiju i pomaže kod kriza liječenja ovisnosti o drogama. FDA kaže u svome izvješću da se 36 smrti povezuje s kratomom čija se upotreba povećala 10 puta od 2010. do 2015.godine.KOMENTARI / Komentiraj
   
Članak još nema komentara. Napišite svoje mišljenje!
Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Mali oglasi

PREDAJTE OGLAS   SVI OGLASI

Komentari


Kolumne 

dubrovniktv.net


infocentar


durote


facebook  twitter  YouTube  YouTube
  
       

/ Registracija